Skriv ut denna sida
Gabriel Oredsson ser fram emot söndagens kvalmatch. (Foto: Peter Bohlin) Gabriel Oredsson ser fram emot söndagens kvalmatch. (Foto: Peter Bohlin)

Oredsson "det är det här man spelar för"

2017-03-24 - 22:32

Med mängder av matcher på hög nivå och SM-slutspelsmatcher är Gabriel Oredsson en av Hagundas nyckelspelare inför avgörandet mot Rosersberg i kvalet till Allsvenskan. Trots den meriterande bakgrunden är den här matchserien en av höjdpunkterna i karriären.

När Hagunda och Rosersberg möttes i den andra omgången av seriespelet vann Hagunda med hela 11-5 och i returen på bortaplan med 6-1, i det första mötet gjorde Gabriel Oredsson fyra mål och i returen ett. Det är ettan och tvåan i serien som nu gör upp om den allsvenska platsen och Oredsson ser fram emot matchserien som avgörs i bäst av tre matcher.

- Det är det här vi har sett fram emot, det är det här vi har jobbat mot hela säsongen så det är bara roliga och härliga tankar hos mig, säger Gabriel Oredsson till Uppsalanyheter inför den första kvalmatchen på söndag. 

 

IMG 6113

Genomgång med tränaren Mårten Pederson. (Foto: Peter Bohlin)

 

Gabbe som han kallas har massor av rutin, är äldst i laget och har bland annat vunnit SM-guld med Storvreta tidigare, ändå är det här en av de "häftigaste" matcherna i karriären för en av de mest ödmjuka spelare som jag träffat.

- Det här är en av de häftigaste matcherna under min karriär, det kanske inte går att jämföra med en SM-final men samtidigt så finns det så många i den här klubben som sliter och kämpar hårt och det vore fantastiskt roligt att kunna ge någonting tillbaka.

 

IMG 6103

En av de häftigaste matcherna säger Gabriel Oredsson inför kvalet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Ni har ju vunnit två gånger mot Rosersberg tidigare under säsongen, finns det risk för att ni underskattar dom?

- Nej, det kommer vi definitivt inte att göra, vi vet hur dom spelar och visst vi har en skön känsla mot dom, men det gäller att vi jobbar 110 procent för att lyckas.

 

Vad är nyckeln till att vinna den här matchserien tror du?
- Som dom flesta matcher, vi måste hålla tätt bakåt, dom har några vassa spelare som vi måste sätta stopp för.

 

IMG 6081

Lagledaren LO Wadberg övervakar träningen och Niklas Wik som är skadad dricker kaffe. (Foto: Peter Bohlin)

 

Din tränare Mårten Pederson lyfter fram dig som en av flera nyckelspelarna i Hagunda, hur känns det?
- Det är kul, jag har varit med ett tag och är äldst i laget, jag har spelat på hög nivå länge med många tajta matcher. Jag ska gå lite i bräschen, visa vägen och spela ut men vi har många duktiga spelare i laget, påpekar Gabbe.

 

När jag avslutningsvis avkräver ett resultat på söndag funderar han en stund och svarar till slut att "vi vinner med två mål"

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.