Skriv ut denna sida
Jakob Drews spelade fram till tre mål och var en av Sirius bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin) Jakob Drews spelade fram till tre mål och var en av Sirius bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Säker seger för Sirius mot Karlstad

2017-03-05 - 23:50

Sirius hade inget mer än äran att spela för medans Karlstad spelade för sin överlevnad i Superligan. Trots det så var det Sirius som ville mest och vann med 5-3.

 

Sirius vann det betydelselösa mötet mot Karlstad med 5-3 i en match där underhållningsvärdet kanske inte var det allra högsta. Trots det så vi fick se en del fina prestationer från några spelare som inte alltid tar rubrikerna i blåsvart.

 

I den första perioden tog Karlstad ledningen med 0-1 genom Adam Colling men kvicke och tekniske Mattias Jansson kvitterade till 1-1 några minuter senare efter framspelning från Sirius för dagen bästa spelare Jakob Drews.

 

Carl Kostov-Bredberg gav Sirius ledningen med 2-1 efter ett snyggt avslut från nära håll och blåsvart ledde med 2-1 efdter två perioder. När Kevin Björkström kvitterade till 2-2 i inledningen av den tredje perioden förväntade sig nog många att Karlstad skulle lägga in en växel till men Sirius ville mer trots allt.

 

Johan Eriksson gjorde 3-2 men Karlstad kom återigen tillbaka och kvitterade till 3-3, sedan stängde Jarno Ihme kassen. Bara halvminuten efter kvitteringen sköt Johan Elfving ledningen igen till Sirius, framspelad av Jakob Drews som stundtals var överallt på planen.

 

Matchens delikatess kommer från Jakob Drews som "leker bort" Karlstadsförsvaret efter en klassisk löpning in i en båg framför mål och släpper bollen på första stolpen där Johan Elfving bara behöver styra in den i tom kasse till 5-3 med sex minuter kvar.

 

Sirius vinner ganska komfortabelt tack vare sin inställning och nämnde Jakob Drews (tre assist) var en av de främsta hos Sirius tillsammans med Mattias Jansson, återigen gör backen Daniel Stenlund en bra insats bredvid Carl Kostov Bredberg i försvaret, Stenlund blir ibland något övermodig men får klart godkänt.

 

Sirius - Karlstad 5-3 (1-1, 1-0, 3-2)

Sirius mål: Johan Elfving 2, Mattias Jansson, Carl Kostov Bredberg, Johan Eriksson.

Publik: 409

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.