Skriv ut denna sida
Jakob Drews spelade fram till tre mål och var en av Sirius bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin) Jakob Drews spelade fram till tre mål och var en av Sirius bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Säker seger för Sirius mot Karlstad

2017-03-05 - 23:50

Sirius hade inget mer än äran att spela för medans Karlstad spelade för sin överlevnad i Superligan. Trots det så var det Sirius som ville mest och vann med 5-3.

 

Sirius vann det betydelselösa mötet mot Karlstad med 5-3 i en match där underhållningsvärdet kanske inte var det allra högsta. Trots det så vi fick se en del fina prestationer från några spelare som inte alltid tar rubrikerna i blåsvart.

 

I den första perioden tog Karlstad ledningen med 0-1 genom Adam Colling men kvicke och tekniske Mattias Jansson kvitterade till 1-1 några minuter senare efter framspelning från Sirius för dagen bästa spelare Jakob Drews.

 

Carl Kostov-Bredberg gav Sirius ledningen med 2-1 efter ett snyggt avslut från nära håll och blåsvart ledde med 2-1 efdter två perioder. När Kevin Björkström kvitterade till 2-2 i inledningen av den tredje perioden förväntade sig nog många att Karlstad skulle lägga in en växel till men Sirius ville mer trots allt.

 

Johan Eriksson gjorde 3-2 men Karlstad kom återigen tillbaka och kvitterade till 3-3, sedan stängde Jarno Ihme kassen. Bara halvminuten efter kvitteringen sköt Johan Elfving ledningen igen till Sirius, framspelad av Jakob Drews som stundtals var överallt på planen.

 

Matchens delikatess kommer från Jakob Drews som "leker bort" Karlstadsförsvaret efter en klassisk löpning in i en båg framför mål och släpper bollen på första stolpen där Johan Elfving bara behöver styra in den i tom kasse till 5-3 med sex minuter kvar.

 

Sirius vinner ganska komfortabelt tack vare sin inställning och nämnde Jakob Drews (tre assist) var en av de främsta hos Sirius tillsammans med Mattias Jansson, återigen gör backen Daniel Stenlund en bra insats bredvid Carl Kostov Bredberg i försvaret, Stenlund blir ibland något övermodig men får klart godkänt.

 

Sirius - Karlstad 5-3 (1-1, 1-0, 3-2)

Sirius mål: Johan Elfving 2, Mattias Jansson, Carl Kostov Bredberg, Johan Eriksson.

Publik: 409

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.