Skriv ut denna sida
Faluns Lovisa Bjurell i närkamp med Storvretas Rebecka Larsson. (Foto: Adam Troy) Faluns Lovisa Bjurell i närkamp med Storvretas Rebecka Larsson. (Foto: Adam Troy)

Oviss slutomgång väntar Storvreta efter förlust

2017-02-27 - 01:25

Storvretas damer hade vid en eventuell vinst i söndagens match mot IBF Falun säkrat kvalplatsen för fortsatt spel, men en förlust gör att en oviss avslutning väntar.

 

Det forna SSL-laget IBF Falun blev för svåra för Storvreta när lagen möttes i IFU Arena. Falun med chans att säkra kval till SSL mot ett Storvreta med chans att säkra kvalspel för att hålla sig kvar i serien.

 

Storvreta var med i matchen i en period, den första som slutade oavgjort 2-2. Men den andra perioden slutar med en uppvisning i effektivitet och det är Faluns Patricia Forsell som är regissör. Förutom ett mål i den första perioden av Forsell spelade hon fram till Ingela Hansson som gjorde 2-3 i den andra perioden.

 

Därefter satte Patricia Forsell tre raka mål 2-4, 2-5 och 2-6 och så långt var hon involverad i fem av Faluns sex mål. Efter andra perioden ledde Falun med 3-7 och Forsell var inte färdig ännu, hon utökade till 3-8 med sitt femte mål i matchen.

 

Falun vinner de två slutperioderna med 1-5 och 1-3 trots att skottstatistiken skvallrar om en jämn match. Storvreta vann nämligen skotten under matchen med 29-21 (11-5, 8-10, 10-6).

 

Nu avgörs allt i sista omgången, Storvreta med 19 poäng på kvalplats möter Åkersberga borta och KAIS Mora UIF på nedflyttningsplats två poäng efter Storvreta med 17 poäng möter Strömsbro.

 

Storvreta - Falun 4-10 (2-2, 1-5, 1-4)

Storvretas mål: Felicia Karlsson, Rebecka Larsson, Johanna Stenberg.

Publik: 148

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.