Skriv ut denna sida
Hagundas Malin Andersson och Storviks Malin Svedberg i närkamp. (Foto: Peter Bohlin) Hagundas Malin Andersson och Storviks Malin Svedberg i närkamp. (Foto: Peter Bohlin)

Säker seger för Hagunda mot Storvik

2017-02-25 - 21:50

Hagundas innebandydamer har fortfarande chansen att nå kvalet till allsvenskan, detta står klart efter en säker seger mot Storvik med 7-3 på lördagen.

 

Storvik som slåss för att behålla kvalplatsen för fortsatt spel i damettan kom till Uppsala med en tunn trupp bestående av endast tolv spelare. Hagunda hade betydligt fler spelare och gick runt på tre formationer under hela matchen.

 

Det tog åtta minuter för Hagundas Amanda Hanning att spräcka målvakten Stina Granaths nolla, sedan rullade det på för hemmalaget som gick fram till ledning med komfortabla 5-0 innan periodens slut.

 

Marina Eriksson gjorde både 2-0 och 3-0 varav det sistnämnda var en ren bjudning från Storviks målvakt där Eriksson kunde skjuta in bollen i öppet mål. Paulina Löf utökade till 4-0 på en frislagsvariant och Fanny Hedlund fatställde periodens resultat till 5-0.

 

Efter första periodens urladdning kom spelet och målproduktionen av sig och matchen bjöd inte på någon högre kvalitet. Fanny Hedlund utökade till 6-0 och Idah Orebrand stod för sin tredje assist så långt. Storvik spräckte Alva Wanselows nolla i numerärt överläge och reducerade ytterligare två gånger till 6-3.

 

Om Storviks målvakt bjöd på ett mål så får man väl säga att Hagundas målvakt bjöd tillbaka genom att stå och sova på en boll som bara skickades mot mål från halva planen i mitten av perioden. Hagundas tränare tog en snabb timeout efter tre raka mål i baken och fick stopp på gästerna efter det.

 

Två minuter efter timeouten satte Malin Andersson matchens sista mål när hon gjorde 7-3 på egen hand. Hagunda har genom segern fortfarande med en omgång kvar chansen att nå kvalet till allsvenskan, men då får inte Borlänge vinna mot Gävle på söndagen.

 

Hagunda - Storvik 7-3 (5-0, 1-1, 1-2)

Hagundas mål: Marina Hedlund 2, Fanny Hedlund 2, Amanda Hanning, Paulina Löf, Malin Andersson.

Publik: 60

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.