Skriv ut denna sida
Johanna Stenberg, steget före KAIS Moras spelare. (Foto: Adam Troy) Johanna Stenberg, steget före KAIS Moras spelare. (Foto: Adam Troy)

Viktig Storvretaseger i jumbofinalen

2017-02-20 - 02:01

Vinna eller försvinna, ja det var frågan som KAIS Mora UIF ställdes inför i bottenmötet mot Storvreta. För Storvreta handlade det om att "säkra" kvalplatsen och man vann den viktiga matchen med 4-3.

 

Storvreta vann det viktiga mötet mot tabelljumbon KAIS Mora ungdom på söndagen med knappa 4-3. Segern innebär att man tog ett stort kliv mot kvalspel för att hålla sig kvar i allsvenskan istället för att bli tabelljumbo inför slutomgångarna.

 

Storvreta tog ledningen med 1-0 genom Emma Bergström efter drygt två minuters spel men KAIS Mora kunde både kvittera och ta ledningen med 1-2 innan periodens slut. I andra perioden kvitterar Storvreta till 2-2 genom Elin Cordoba.

 

KAIS Mora tog åter ledningen trots ett stort chansmässigt övertag för Storvreta som dock kunde kvittera till 3-3 genom Rebecka Larsson och därefter matchavgörande 4-3 genom Matilda Jansson i slutet av perioden.

 

Efter två spelade perioder ledde Storvreta skotten med hela 22-10 men målmässigt endast ledning med 4-3. Sista perioden blir mållös och Storvreta lämnar KAIS Mora fem poäng bakom sig på nedflyttningsplatsen med två omgångar kvar.

 

Man ligger dock fyra poäng bakom Strömsbro på sjätte platsen som leder till fortsatt spel i allsvenskan så Storvreta får sannolikt inrikta sig på kval för att hålla sig kvar. Två omgångar återstår. 

 

Storvreta - KAIS Mora UIF 4-3 (1-2 3-1, 0-0)

Storvretas mål: Emma Bergström, Elin Cordoba, Rebecka Larsson, Matilda Jansson.

Publik: 189

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.