Skriv ut denna sida
Två nya mål av Billy Nilsson, men det blev förlust mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Två nya mål av Billy Nilsson, men det blev förlust mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Tungt för Sirius i Superligan

2016-01-31 - 23:14

Efter några bra insatser rasade det för Sirius som förlorade hemma mot Mullsjö med 5-10 på söndagen, laget är nu två poäng över nedflyttningsstrecket.

 

Inför den 21 omgången hade Sirius fem poäng tillgodo på Granlo som ligger på nedflyttningsplats, Sundsvallslaget vann dock sin match mot Karlstad med 5-2 och när Sirius under söndagen tog emot Mulsjö hade man chansen att åter skaffa sig en fempoängsmarginal.

 

Ganska tidigt i matchen kunde man ana att det skulle bli en tuff uppgift mot Mullsjö som hade ledningen med 0-3 efter halva första perioden, det tredje målet inslaget på straff. Billy Nilsson reducerade visserligen till 1-3 innan perioden var färdigspelad.

 

Fyra minuter in i den andra perioden utökade Isaac Rosén till 1-4 och Mullsjönyförvärvet Daniel Hernandez gjorde sitt andra mål för dagen fram till 1-5 några minuter senare. Billy Nilsson och Johan Eriksson såg till att Sirius fick kontakt igen när man reducerade två gånger om fram till 3-5. Mullsjö kunde dock göra 3-6 innan perioden var färdigspelad.

 

Sirius visar prov på styrka och god lagmoral som snabbt i den tredje perioden gör två snabba mål genom först Carl Kostov-Bredberg 4-6 och strax därefter Joel Norman 5-6. Men det vill sig inte riktigt för BlåSvart den här säsongen, i den femte minuten gör Mullsjös Norrman Daniel Gidske 5-7.

 

På drygt fyra minuter kan sedan Mullsjö gå ifrån och stänga matchen med knappt sex minuter kvar och Sirius åker på en tung förlust som drar in dom i den direkt bottenstriden med Granlo igen. Noterbart från matchen är att Mullsjö skjuter 19 skott och tio går i mål, den räddningsprocenten är inte godkänt i ett SSL-lag oavsett hur matchen såg ut.

 

Sirius - Mullsjö 5-10 (1-3, 2-3, 2-4)

Sirius mål: Billy Nilsson 2, Carl Kostov-Bredberg, Johan Eriksson, Joel Norman.

Publik: 767

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.