Skriv ut denna sida
Storvretas Gustaf Bäckström är klar för spel i Hagunda. (Foto: Peter Bohlin) Storvretas Gustaf Bäckström är klar för spel i Hagunda. (Foto: Peter Bohlin)

Hagunda värvar SSL-spelare

2015-05-09 - 07:10

Hagundas innebandyherrar presenterar sitt första nyförvärv inför kommande säsong, Storvretas Gustaf Bäckström är klar för Vängeklubben.

 

Efter sex raka säsonger i Storvreta med bland annat tre SM-guld är nu Gustaf Bäckström klar för spel i Hagunda. Bäckström som kommer från SK Vide har förutom en säsong i Årsta spelat i Storvretas organisation sedan säsongen 2005/2006.

 

Bäckström har valt att stanna i Uppsala trots anbud från andra SSL-klubbar och kommer att bli ett värdefullt tillskott med sin rutin från viktiga matcher på hög nivå. I Hagunda lär den rightspelande backen få en mer framträdande roll än i Storvreta.

 

- Jag tror att Gustaf kan ta en ledarroll i Hagunda och visa vägen, förhoppningsvis höjer det även hans självförtroende och vi får se Gustafs fulla potential, säger Nikola Marincic, sportchef i Hagunda på klubbens hemsida.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.