Skriv ut denna sida
Damklubbarna i SSL samlade vid Globen. (Foto: Peter Bohlin) Damklubbarna i SSL samlade vid Globen. (Foto: Peter Bohlin)

SSL: KAIS Mora favoriter, FBC Uppsala missar slutspelet

2014-09-09 - 19:55

KAIS Mora är skyhöga favoriter till att vinna serien även denna säsong enligt tränarna i Superligan, som tvåa tror man att Djurgården kommer och FBC Uppsala missar slutspelet - i alla fall om man får tro på tränartipsen.

 

På tisdagen genomfördes Superligans upptaktsträff på Globen i Stockholm de kommande tre årens nya SM-finalarena. På plats fanns representanter från samtliga damklubbar och enligt tränartipsen är det KAIS Mora som får bära favoritskapet.

 

Djurgården som har tappat totalt tio spelare som spelade SM-final och vann guld i våras tippas lite överraskande som tvåa före IKSU och Rönnby/Västerås.

 

FBC Uppsala missar slutspelet och hamnar på nionde plats enligt tränartipsen, men experten Ann-Sofie Sundholm tror på att chansen finns för Uppsala.

- De har värvat helt rätt för att sätta Uppsala på kartan men andra säsongen är tupp, säger Sundholm.

 

Tränaren Viktor Matsenius tror på sitt lag och ser FBC Uppsala som ett slutspelslag.

- Förra säsongen hade vi 22 spelare som inte spelat en sekund i SSL, i år har alla spelat i SSL och vi vill ta oss till slutspel, säger Matsenius på upptaktsträffen.

 

Upptaktsträffens största sågning stod den nya experten Ann-Sofie Sundholm för när nykomlingarna Telge stod under luppen.

- Tar dom över fem poäng så är det bra gjort, sa Sundholm om deras chanser i SSL.

 

FBC Uppsala inleder säsongens seriespel borta mot Jönköping den 19 september klockan 19,00.


Tränarnas tips:
1. KAIS Mora
2. Djurgården
3. IKSU
4. Rönnby Västerås
5. Pixbo Wallenstam
6. Endre
7. Dalen
8. Täby
9. Uppsala
10. Karlstad
11. Falun
12. Huddinge
13. Jönköping
14. Telge

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.