Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg en av Storvretas viktigaste spelare. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg en av Storvretas viktigaste spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Ovisst inför semifinal fem

2014-04-03 - 03:37

Storvreta och AIK möts i kväll för femte matchen i semifinalserien, det står lika 2-2 i matcher och den som vinner ikväll har "matchboll".

 

När lagen möttes för två dagar sedan i Solnahallen hade Storvreta grepp om matchen i slutperioden men drar på sig olyckliga utvisningar där AIK kan vända underläge 4-5 till ledning med 6-5 genom två mål i power play.

 

Nu står båda lagen på ruta ett igen och det lag som vinner i Fyrishov på torsdagkvällen skaffar sig "matchboll" inför bortamötet på lördag i Jakobsbergs Sporthall. I den senaste matchen lyckades AIK bra med att ta bort Storvretas starkaste anfallsvapen Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz och Henrik Stenberg. Men man kämpade också heroiskt med en hög belastning på sina bästa spelare. 

 

Det var lite slutspelgrinigt och situationen med Henrik Stenbergs "slag" mot Kim Nilssons bröst som ledde till AIKs 6-5 i power play har diskuterats flitigt. Kim Nilsson föll dramatiskt och kritiska röster menade att AIK-stjärnan förstärkte och filmade till sig utvisningen på Stenberg.

 

Eftersnacket har också handlat om ett "kansliuttalande" från AIKs sportchef om filmande Storvretaspelare, något som retat upp Storvetalägret.

 

Det verkar dock som att båda lagen vill göra upp semifinalserien på planen och inte på något kansli eller i den juridiska nämnden. Helt klart är dock att den typen av situationer som Stenberg försatte sig och sitt lag i genom att utdela ett slag mot Kim Nilssons bröst kommer inte att gynna Storvreta i jakten på en finalplats.

 

Räkna med att det kommer vara fortsatt hett mellan lagen i kvällens match, de som håller sig mest kyliga när det hettar till kommer att vinna en jämn match med uddamålet förutspår vi.

 

Uppsalanyheter tippar Semifinal 5:7 Storvreta - AIK 6-5

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.