Skriv ut denna sida

Fördel Storvreta efter seger mot AIK

2014-03-27 - 01:06

Storvreta kopplade ett litet grepp om AIK när man vann semifinal 1 med 6-7 i Solnahallen på onsdagen.

 

Första perioden innehåller hela sex mål fördelat på 3-3 på totalt 15 skott från de båda lagen, Storvreta som haft problem med sin effektivitet satte knappt hälften av skotten i kassen. Det var andra femman som visade vägen efter mål av Rasmus Sundstedt och Rickie Hyvärinen.

 

Perioden slutar 3-3 sedan man följts åt, Mika Kohonen gjorde 3-3 i den sextonde minuten. I den andra perioden utmärker sig Joakim Olsson genom att dra på sig två utvisningar men vid båda tillfällena reder Storvretas boxplay ut det numerära underläget.

 

Det är dock AIK som tar ledningen med 4-3 genom Erik Andersson i den 12:e minuten, knappt minuten senare åker AIKs Alexander Egebrant ut för obstruktion och Rasmus Sundstedt kvitterar till 4-4. Innan periodens slut tilldöms Storvreta en straff som Mika Kohonen sätter säkert bakom AIKs målvakt Patrik Åman.

 

Det står 4-5 inför den tredje perioden och AIK rullar upp Storvreta ordentligt och sätter kvitteringen 5-5 genom Kevin Björkström. Joakim Olsson dra på sig ytterligare en utvisning och när han kommer in blir han hårt tagen i en kontring och Storvreta får en ny straff.

 

Den här gången drar inte Mika Kohonen målvakten, istället väljer Storvretakaptenen att skjuta upp bollen i det vänstra krysset bakom en förvånad Åman i kassen. När sedan Joakim Olsson sätter 5-7 knappt två minuter senare var AIK i brygga.

 

AIK tar timeout och man lyckas trycka in 6-7 med två minuter kvar av tredje perioden, Storvreta håller undan och tar en mycket viktig seger i semifinal ett.

 

Semifinalen avgörs i bäst av sju matcher och Storvreta spelar nästa två hemma i Fyrishov på lördag och söndag med matchstart klockan 16,00 båda dagarna. 

 

AIK - Storvreta 6-7 (3-3, 1-2, 2-2)

Storvretas mål: Mika Kohonen 3 (2 på straff), Rasmus Sundstedt 2, Rickie Hyvärinen, Joakim Olsson.

Publik: 1 214

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.