Skriv ut denna sida
Fredrik Holtz nerslagen men inte uträknad. (Foto: Morgan Jansson) Fredrik Holtz nerslagen men inte uträknad. (Foto: Morgan Jansson)

Arbetsseger av Storvreta

2014-03-20 - 23:44

Storvreta stängde i försvaret och Viktor Klintsten storspelade i kassen, det räckte för att nolla Mullsjö i kvartsfinal nummer fem.

 

Mullsjö hade ungefär lika många avslut som i de fyra tidigare matcherna men idag blev man nollade mot ett Storvreta som inte längre kunde förlita sig på att "det ordnar sig". Med kniven på strupen lades allt skönspel åt sidan och samtliga spelare kom in på planen med blåstället på.

 

IMG 7209-copy-2

Mattias Samuelsson har frislag framför Mullsjös mål. (Foto: Morgan Jansson)

 

Trots avsaknaden av glamour och snygga kombinationer var segern med 2-0 ändå vackar att se, på sitt sätt. Försvaret och Viktor Klintsen i målet var kassaskåpssäkert och alla spelare tog fajten ute på planen. Det var inte snyggt någonstans och på gränsen till fult, Henrik Stenberg ger Storvreta ledningen med 1-0 i slutet av första perioden.

 

När Storvreta tog bort spelytorna för Mullsjö blev det frustrerat och en spelare som definitivt gick över gränsen vid flera tillfällen var Petter Van Keppel som inte bara nöjde sig med att försöka proppa Fredrik Holtz vid flera tillfällen, han gick hårt fram även på Mika Kohonen och flera andra spelare.

 

IMG 7260-copy-2

Viktor Klintsten var Storvretas bästa spelare mot Mullsjö. (Foto: Morgan Jansson)

 

Nåja, angående att spela över gränsen, det fanns en och annan spelare i Storvreta som balanserade på gränsen, det beror nog på om man hade Storvreta- eller Mullsjöglasögon på sig.

 

Fredrik Holtz som verkade vara målet för Mullsjös frustration fick dock ta den ena smällen efter den andra för att resa sig upp och spela vidare. I den femte minuten av andra perioden trycker Holtz in 2-0 samtidigt som han blir hårt tagen framför kassen. Liggande på rygg bredvid målvakten Christian Qvist kunde Holtz sedan hissa båda armarna i skyn och jubla över det som skulle visa sig bli segermålet.

 

IMG 7328-copy-2

Storvretajubel efter Henrik Stenbergs 1-0 mål. (Foto: Morgan Jansson)

 

Andra perioden blev sönderryckt av utvisningar, det var mycket känslor och stundtals lite över gränsen tufft, en matchbild som hör ett slutspel till. Matchbilden håller i sig i den tredje perioden och när inte Storvretas försvar höll rent storspelade Viktor Klintsten i kassen.

 

Med tre minuter kvar tog Mullsjö ut sin målvakt och Storvretas Fredrik Holtz frispelades med öppen kasse och sköt över till kvällens största "neeej" från publiken. Nu fick inte den missen någon avgörande betydelse och Storvreta nollade Mullsjö inför nästan 2 000 åskådare.

 

Det står nu 3-2 i matcher till Mullsjö som kan avgöra kvartsfinalen på hemmaplan nu på lördag, vid en evetuell Storvretaseger där så återstår en helt avgörande match i Uppsala på måndagkväll. Men först skall lördagens match spelas, då hoppas vi att man inte glömmer att ta med sig blåställen.

 

Storvreta - Mullsjö 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Storvretas mål: Henrik Stenberg, Fredrik Holtz.

Publik: 1 936

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.