Skriv ut denna sida
Mullsjö jublar efter en ny seger mot Storvreta. (foto: Peter Bohlin) Mullsjö jublar efter en ny seger mot Storvreta. (foto: Peter Bohlin)

Ny Mullsjöseger mot Storvreta

2014-03-14 - 22:53

Mullsjö stod för en ny "skräll" då man åkte till Storvretas hemmaborg och gick fram till ledning med 0-3 för att till slut vinna med uddamålet.

Det var slutspelstämning i Fyrishov på fredagskvällen när Mullsjö kom till Uppsala för ny match i kvartsfinalen mot Storvreta. Fysiskt spel, lite grinigt, fart och energi och ett Mullsjö som lyckades med sin gameplan nästan till 100 procent.

Efter sex minuter av den andra perioden ledde Mullsjö med 0-3 och man hade lyckats neutralisera Storvretas anfallsspel på ett sätt som nog inget lag lyckats med tidigare i Fyrishov. Kim Hadelund gav Mullsjö ledningen med 0-1 i slutet av den första perioden, några minuter tidigare hade Daniel Gidske missat en straff för Mullsjö.

2014-03-14 kvartsfinal sm storvreta mullsjö pb 367

(Foto: Peter Bohlin)

I andra perioden kan Kasper Hedlund utöka Mullsjös ledning till 0-2 och Kim Granevik gör 0-3 i den sjunde minuten. Mullsjös spelare täcker av Storvretas spelytor och hemmalaget kommer ingen vart. Albin Sjögren kan dock reducera till 1-3 med fem minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden öppnar det upp sig för Storvreta som inleder en enorm offensiv och Mattias Samuelsson gör 2-3 direkt i inledningen av perioden. Man trycker ner Mullsjö rejält och tar över matchen totalt, det är dock Mullsjös Johan Nygårdh som gör nästa mål i den nionde minuten.

2014-03-14 kvartsfinal sm storvreta mullsjö pb 406

Repliken kommer omgående då Henrik Stenberg reducerar till 3-4  med tio minuter kvar av sista perioden och de nästan två tusen åskådarna trodde nog även att Storvreta skulle kvittera. Det hade inte varit orättvist om så hade skett, tiden rinner dock ifrån Storvreta och när Jesper Berggren tvingas täcka bort ett skott genom att stå i målgården tilldömdes Mullsjö sin andra straff i matchen.

Den här gången var det Viktor Ferraresi som inte spelat ett enda byte som skulle lägga straffen, han lyckades dock inte bättre än sin lagkamrat från första perioden men Storvreta fick spela med en man på utvisningsbänken tills det var en halv minut kvar på perioden.

Det blev inga fler mål och Mullsjö skräller även i kvartsfinalmatch nr två och har nu 2-0 i matcher, nytt för i år är att kvartsfinalserien går i bäst av sju matcher, än så länge är man inte illa ute men i morgon när man möts igen behöver Storvreta vinna för att inte vara illa ute.

Storvreta - Mullsjö 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Storvretas mål: Albin Sjögren, Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg.

Publik: 1 976

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.