Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg och hans Storvreta kan få revansch ikväll. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg och hans Storvreta kan få revansch ikväll. (Foto: Peter Bohlin)

Revanschmöte för Storvreta

2014-03-14 - 04:09

Det var inte många experter som gav Mullsjö en chans att rubba storfavoriten Storvreta i SM-kvartsfinalen, men smålänningarna vann första mötet med 4-3. Ikväll kan Storvreta ta revansch.

 

Storvreta tar emot Mullsjö för två matcher på lika många dagar, fredag och lördag i kvartsfinalserien som spelas i bäst av sju matcher. Det första mötet spelades i Mullsjö tidigare i veckan och hemmalaget vände ett underläge från 1-3 till seger med 4-3 efter tre mål under de sista tio minuterna.

 

Ett skrärrat Storvreta slarvade med bollen och tappade en till synes säker ledning efter 50 minuter spel. Räkna med ett revanschsuget Storvreta i Fyrishov ikväll, skrällen i det senaste mötet kommer inte att upprepas i deras egen hemmahall.

 

Senast startade Storvreta med två femmor och hade spelare som Joel Kanebjörk på bänken från start vilket kanske förvånade många. Inför kvällens match saknas Hannes Öhman som inte heller var med i det senaste mötet. Bortsett från Öhman så är alla spelare i Storvreta är tillgängliga för spel i kvällens match. 

 

I de tidigare mötena mellan lagen har Storvreta en förkrossande statistik och de som trodde på fyra raka segrar kan fortfarande få rätt.

 

Uppsalanyheter tippar seger för Storvreta med 6-3.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.