Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg och hans Storvreta kan få revansch ikväll. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg och hans Storvreta kan få revansch ikväll. (Foto: Peter Bohlin)

Revanschmöte för Storvreta

2014-03-14 - 04:09

Det var inte många experter som gav Mullsjö en chans att rubba storfavoriten Storvreta i SM-kvartsfinalen, men smålänningarna vann första mötet med 4-3. Ikväll kan Storvreta ta revansch.

 

Storvreta tar emot Mullsjö för två matcher på lika många dagar, fredag och lördag i kvartsfinalserien som spelas i bäst av sju matcher. Det första mötet spelades i Mullsjö tidigare i veckan och hemmalaget vände ett underläge från 1-3 till seger med 4-3 efter tre mål under de sista tio minuterna.

 

Ett skrärrat Storvreta slarvade med bollen och tappade en till synes säker ledning efter 50 minuter spel. Räkna med ett revanschsuget Storvreta i Fyrishov ikväll, skrällen i det senaste mötet kommer inte att upprepas i deras egen hemmahall.

 

Senast startade Storvreta med två femmor och hade spelare som Joel Kanebjörk på bänken från start vilket kanske förvånade många. Inför kvällens match saknas Hannes Öhman som inte heller var med i det senaste mötet. Bortsett från Öhman så är alla spelare i Storvreta är tillgängliga för spel i kvällens match. 

 

I de tidigare mötena mellan lagen har Storvreta en förkrossande statistik och de som trodde på fyra raka segrar kan fortfarande få rätt.

 

Uppsalanyheter tippar seger för Storvreta med 6-3.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.