Skriv ut denna sida
Mullsjös Jimmie Pettersson (8) avgjorde mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Mullsjös Jimmie Pettersson (8) avgjorde mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Pettersson sänkte Storvreta

2014-03-11 - 21:48

Storvreta såg ut att ha kopplat ett fast grepp om första kvartsfinalen när det återstod tio minuter av tredje perioden, men Mullsjö vände med tre mål och vann kvartsfinal ett med 4-3.

 

Storvreta inledde matchen i Nyhemshallen med två femmor och släppte in avlastningsfemman i matchen efter tio minuters spel. Det är just avlastningsfemman som sätter lite fart och skapar tryck framåt i sitt första byte.

 

Det är dock Jesper Berggren som skall komma att bli matchens första målskytt, ett skott långt utifrån efter en diagonalpass från Mattais Samuelsson uppe vid mittlinjen. Knappt två minuter senare kvitterar Arvid Wibring Lindqvist på ett snabbt skott i central poistion efter ett inspel från Adam Fransson och Viktor Klintsten hinner inte med.

 

Det är en jämn period där Storvreta kan gå till ledningen med 1-2 i periodvilan, Albin Sjögren sätter sitt första slutspelsmål när bollen lite överraskande dyker upp framför honom rakt framför mål. Det är Rickie Hyvärinen som jobbat hårt och får lite hjälp av Mullsjöförsvaret som försökte rensa.

 

Andra perioden blir mållös men den tredje blir desto målrikare. Storvretas Rickie Hyvärinen får ett fint inspel från Henrik Stenberg från baksidan av målet och gör 1-3 i den sjunde minuten. Storvreta har en riktigt bra första halva av sista perioden och ser ut som vinnare.

 

Mullsjö skapar dock en del tryck på Storvreta och får ner bollen och anfallen djupt i deras zon, Johan Nygårdh gör en fin löpning bakom mål och in i båge och spelar över bollen till Emil Kihlbom som ganska lätt kan sätta 2-3.

 

Ytterligare två minuter senare kan Mullsjö kvittera till 3-3, det är Kim Hadelund som tar ett skott ute på högerkanten och träffar stolpen, Jimmie Pettersson snappar upp returen och sätter kvitteringen till 3-3 och det som såg mökrt ut bara några minuter tidigare för Mullsjö blev en öppen historia.

 

Storvreta verkade skärrade av hemmalagets upphämtning och hade svårt att komma tillbaka och bryta det momentum som Mullsjö hade för tillfället. Storvreta drar på sig en utvisning på Niklas Winroth och i det numerära överläget kan samma Pettersson sätta segermålet 4-3.

 

Mika Kohonen hade en bra chans att kvittera med två minuter kvar men fick inte någon bra träff på bollen på det fina läget i slottet. Mullsjö skräller och Storvretas assisterande tränare Niklas Jonsson var mycket besviken efter matchen.

- Vi var alldeles för passiva och lät dom trycka ner oss, säger han till TV4 sport efter matchen.

 

Nu väntar ett dubbelmöte i Uppsala och Fyrishov på fredag och lördag, räkna med ett revanchsuget Storvreta då.

 

Mullsjö - Storvreta 4-3 (1-2, 0-0, 3-1)

Målen Storvreta: Jesper Berggren, Albin Sjögren, Rickie Hyvärinen.

Publik: 1 103

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.