Skriv ut denna sida
Sirius hade grepp om Storvreta efter två perioder, här jublar Johan Eriksson efter ett mål. (Foto: Annette Bohlin) Sirius hade grepp om Storvreta efter två perioder, här jublar Johan Eriksson efter ett mål. (Foto: Annette Bohlin)

Delad pott i derbyt

2014-02-26 - 21:46

Det blev delad pott i derbyt mellan Sirius och Storvreta i en match där Sirius såg ut som vinnare efter två perioder.

 

Första perioden börjar i högt tempo men blir trots det ganska chansfattig då framförallt Sirius jobbade mycket med att krympa ytorna för Storvreta som fick ha relativt mycket boll. Det är dock Sirius som gör första målet, Joel Norman sätter sitt första SSL-mål och ger hemmalaget ledningen.

 

2014-02-26 ssl herr sirius storvreta ab 123

Henrik Stenberg och John Barck i kamp framför mål. (Foto: Annette Bohlin)

 

När samme Norman drar på sig en utvisning i den 17:e minuten kan Fredrik Holtz kvittera till 1-1. Storvreta förde spelet och Viktor Klintsten i Storvretas mål angav tonen när han med bjöd Peter Berlin på en tryckare i den åttonde minuten.

 

I inledningen av andra perioden får Kim Johansson bollen i en fin djupledslöpning från Berlin och den tidigare Storvretaspelaren höll inte tillbaka på måljublet. Sirius jobbade kopiöst i sitt försvar och Petter Nilsson tog allt som inte försvaret lyckades täcka bort. När Joel Kanebjörk drar på sig en utvisning sätter Johan Eriksson 3-1 återigen är det Berlin som spelar fram.

 

2014-02-26 ssl herr sirius storvreta ab 298

Hannes Öhman och Carl Kostov-Bredberg. (Foto: Annette Bohlin)

 

Sirius kan även utöka till 4-1 och ser ut att gå mot en välbehövlig derbyseger, innan periodens slut kan dock Mattias Samuelsson reducera till 4-2 vilket är ställningen inför den tredje perioden. Storvreta skapar väldigt mycket chanser men slarvar ovanligt mycket.

 

I den tredje perioden får Sirius fortsätta att försvara sig och vänta på omställningar, Storvreta reducerar till 4-3 genom Henrik Stenberg och när det återstår drygt sju minuter kvitterar Rasmus Sundstedt till 4-4, båda tredje periodens mål assisterades av Mika Kohonen.

 

Några ytterligare mål faller inte i matchen, men det var mycket nära att Storvreta kunde avgjort i slutskedet av matchen, men skottet tog i stolpen.


Även förlängningen blev mållös och lagen fick dela på varsin poäng, Sirius ligger på den 11:e platsen i tabellen med 31 poäng och har två poäng upp till Växjö som för tillfället har den åttonde och sista slutspelsplatsen. Storvreta tappar serieledningen till Falun som har samma poäng 52 men bättre målskillnad.

 

Sirius - Storvreta 4-4 (1-1, 3-1, 0-2, 0-0)

Målen Sirius: Joel Norman, Kim Johansson, Johan Eriksson, Jesper Lundgren.

Målen Storvreta: Fredrik Holtz, Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Rasmus Sundstedt.

Publik: 1 848

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.