Skriv ut denna sida
Joakim Olsson var nära att bli matchvinnare med tre mål. (Foto: Annette Bohlin) Joakim Olsson var nära att bli matchvinnare med tre mål. (Foto: Annette Bohlin)

Matchen hade allt - utom en vinnare

2014-02-23 - 20:21

Söndagens SSL-match mellan Storvreta och Granlo, hade nästan allt. Slutspelskaraktär, högt tempo, en magisk vändning och en sen kvittering till 5-5 för Granlo och till sist en mållös sudden.

 

Granlo inledde matchen bäst trots att det var Storvreta som gjorde första målet genom Henrik Stenberg, Tomas Åhrberg i målet har lite otur och bollen studsar in bakom honom, bara minuten senare är det mycket nära igen för Storvreta. Rickie Hyvärinen skall bara peta in en retur men Åhrberg gör en kanonräddning när bollen är på väg in.

 

Sen tar Granlo över tillställningen, man spelar på två femmor från start och det är ingen dålig startfemma som man ställer upp med, Jonas Berglund, Anton Samuelsson samt Johan Samuelsson med backarna Robin Nilsberth och Adam Persson.

 

Med snabbt passningsspel och hög rörlighet så bjuds publiken på en match som väl hade kunnat vara en slutspelmatch. Anton Samuelsson kvitterar till 1-1 i den sjunde minuten och mindre än en minut senare sätter Christoffer Ekstrand 1-2.

 

Inte nog med det Granlo kan även utöka till 1-3 och har vänt matchen på drygt två minuter. Det är en mycket bra match och Storvreta gör ingen dålig insats men Granlos effektivitet är hög och innan periodens slut kan man även göra 1-4.

 

Andra perioden blir mållös och Storvreta spelar lite mer tillbakadraget än i första perioden. I den tredje perioden sätter Mika Kohonen 2-4 och man jobbar sig in i matchen. När halva perioden är spelad är det Storvretas och Joakim Olssons tur att vara effektiva.

 

Joakim Olsson reducerar till 3-4 i den tionde minuten och fyra minuter senare är det dags igen för Olsson som kvitterar till 4-4, det är en lång boll från Rasmus Sundstedt som Olsson smäller in på volley till stort jubel från publiken. Olsson är dock inte klar med det, han ger även Storvreta ledningen med 5-4 helt på egen hand och ser ut att bli matchvinnare när han fastställer en osannolik vändning.

 

Granlo tar ut målvakten med drygt tre minuter kvar och när klockan står på 19.38 sätter Robin Nilsberth kvitteringen till 5-5. Matchen slutar oavgjort även fast Granlo spelade halva sudden death med tom kasse i ett försök att ta bonuspoängen, men inget mål föll åt något håll.

 

Storvreta - Granlo 5-5 (1-4, 0-0, 4-1, 0-0)

Storvretas mål: Joakim Olsson 3, Henrik Stenberg, Mika Kohonen.

Publik: 1 277

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.