Skriv ut denna sida
Christian Mattsson på språng framför Storvretas mål. (foto: Peter Bohlin) Christian Mattsson på språng framför Storvretas mål. (foto: Peter Bohlin)

Överlägset Storvreta vann mot Caperiotäby

2014-02-16 - 20:48

Den förmodade "prestigematchen" mellan Storvreta och Caperiotäby blev aldrig någon riktig match, därtill var Storvreta överlägset sina motståndare denna afton i Fyrishov.

 

Det var upplagt för en prestigematch mellan de två lagen med tanke på att Storvreta har flera spelare i laget som har ett förflutet i Caperiotäby.

 

Det är Storvreta som gör matchens två första mål, backen Jesper Berggren sätter båda med endast en minuts mellanrum, båda gångerna framspelad av Henrik Stenberg. Caperiotäbys Robin Markström kan dock reducera till 2-1 i en ganska tempofattig period där Storvreta är det klart bättre laget.

 

I andra perioden utökar Joakim Olsson och Joel Kanebjörk till 4-1 innan Caperiotäby tilldöms en straff för hög klubba i straffområdet. Det är en boll som med 100 procents säkerhet hade gått i mål om inte Storvretaspelare hade rensat undan i höjd med ribban.

 

Rättvisa skipades då Mikael Karlsson sätter straffen i krysset på en chanslös Viktor Klintsten i kassen. Karlsson kan även reducera till 4-3 något senare efter framspelning från Christian Mattsson. Resultatet speglar inte matchbilden och repliken till målet kommer nästan omgående då Mattias Samuelsson sätter 5-3. Henrik Stenberg assisterar för tredje gången under matchen.

 

I den tredje perioden blir det lite av kattens lek med råttan, Caperiotäby sjunker allt längre ner i egen zon och orkar inte riktigt stå emot när Storvreta ökar passningstempot. Man vinner också skotten i den tredje perioden med förkrossande 19-5.

 

Slutresultatet skrevs till 8-3 och segern både rättvis och säker. Noterbart från matchen är att Henrik Stenberg går mållös från den, han noteras dock för totalt fyra assist.

 

Storvreta leder alltjämnt Svenska Superligan fyra poäng före tvåan Falun och sju poäng före trean AIK som dock har en match mindre spelad.

 

Storvreta - Caperiotäby 8-3 (2-1, 3-2, 3-0)

Målen Storvreta: Jesper Berggren 2, Joakim Olsson 2, Joel Kanebjörk, Mattias Samuelsson, Fredrik Holtz, Mika Kohonen.

Publik: 1 597

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.