Skriv ut denna sida
Fredrik Holtz blev matchvinnare med fyra mål och två assist. (Foto: Annette Bohlin) Fredrik Holtz blev matchvinnare med fyra mål och två assist. (Foto: Annette Bohlin)

Holtz matchvinnare för Storvreta

2014-02-09 - 19:30

Med fyra mål och två assist var Fredrik Holtz en av Storvretas matchvinnare mot Växjö som besegrades med 6-9 på söndagen.

 

Det har varit mycket som kretsat kring Storvreta den senaste veckan, först offentliggjordes att tränaren Magnus Jäderlund inte får förlängt kontrakt och för två dagar sedan gick man ut med supervärvningen av Alexander Rudd från Falun.

 

Formstarka Växjö mot ett ännu formstarkare Storvreta bäddade för en jämn match och drygt 1200 åskådare fick se Mika Kohonen göra 0-1 redan i den tredje minuten och i mitten av perioden utökade Rickie Hyvärinen till 0-2.

 

Uppsalabekantingen Christoffer Widlund reducerade för Växjö till 1-2 men Storvretas Victor Andersson fick chansen att utöka på straff i den 16:e minuten men missar. Med tio sekunder kvar tilldöms Storvreta ytterligare en straff som Mika Kohonen sätter till 1-3.

 

I andra perioden öppnar det upp sig lite och båda lagen byter chanser, men det är Storvreta som vinner perioden med 1-2 och har 2-5 inför den tredje perioden.

 

Storvreta brukar göra sina bästa perioder i tredje, men inledningen var allt annat än bra. Växjö tar sig in i matchen igen med två snabba mål på mindre än en minut. Sen kliver Fredrik Holtz fram och gör fyra raka mål varav en på straff, Storvretas tredje straff i matchen.

 

Slutresultatet skrevs till 6-9 och Holtz gör fyra mål i sista perioden. Storvreta leder nu Superligan med fem poäng före AIK som har en match mindre spelad.

 

Växjö - Storvreta 6-9 (1-3, 1-2, 4-4)

Storvretas mål: Frdrik Holtz 4, Mika Kohonen 2, Rickie Hyvärinen, Niklas Winroth, Joel Kanebjörk.

Publik: 1 240

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.