Skriv ut denna sida
Delgado-Johansson och Gabrielsson uttagna till U19. (Foto: Peter Bohlin) Delgado-Johansson och Gabrielsson uttagna till U19. (Foto: Peter Bohlin)

FBC-spelare uttagna till U19 landslaget

2014-01-15 - 18:13

FBC Uppsala har två spelare med i den U19-landslagstrupp som förbundskapten Åsa Karlsson tagit ut till Finnkampen i början av februari.

 

Tre månader före U19-VM i Polen ska Sveriges U19-damer spela Finnkampen i finska Lahtis 1 och 2 februari. Där möter man Finland i ett dubbelmöte under lördagen och söndagen. Från FBC Uppsala är Amanda Delgado-Johansson och Elin Gabrielsson uttagna.

 

Den prestigefyllda turneringen har fått ett nytt upplägg inför årets upplaga. U19- och seniorlandskamperna separeras och spelas vid två olika tillfällen istället för under en dag som det varit tidigare.

Truppen bygger på den som spelade EFT i Göteborg i november men konkurrensen hårdnar och en handfull nya spelare kommer att testas, skriver Svenska innebandyförbundet i ett pressmeddelande.

- Det tuffar till sig inför VM och allt fler spelare knackar på dörren. Finnkampen blir sista tillfället för oss att prova nytt. Om vi skulle drabbas av sjukdomar, skador eller formdippar så känns det tryggt att ha testat ytterligare några namn. Vi stänger inga dörrar, fortfarande finns möjligheten till VM-spel, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

 

Från EFT-truppen senast saknas bland andra Amanda Skyltbäck och Mimmi Olsson.

- De har drabbats av knäskador. Båda ska enligt rapporterna genomgå magnetröntgen, så vi får avvakta och se vad det är för typ av skador, säger Karlsson.

 

Finnkampen blir det sista testet innan VM-lägret i slutet av april och förbundskaptenen hoppas få positiva signaler.

- Jag hoppas att spelarna tar chansen. Visar att de kan anamma vårt sätt att spela och sedan använder sina kvalitéer som de gör i sina klubblag.

 

Och väl i VM är målet glasklart.

- Det är klart att målsättningen är VM-guld. Siktar vi på något annat är det ingen idé att åka dit, avslutar Karlsson.

U19-damtruppen

 

Målvakter
Felicia Johansson, IBK Lockerud Mariestad
Sophia Lundmark, RIG Umeå IBF

 

Utespelare
Nora Abrahamsson, IKSU
Amanda Ahola, Huddinge IK
Linnea Almgren, Täby FC
Stina Ander, Jönköpings IK
Emma Dahlström, Nykvarns IF
Kajsa Ek, RIG Umeå IBF
Elin Gabrielsson, FBC Uppsala
Jenny Hallström, Strömsbro IF
Erica Hellberg, Hässelby SK IBK
Pernilla Hermansson, Pixbo Wallenstam IBK
Johanna Hultgren, KAIS Mora IF
Amanda Johansson Delgado, FBC Uppsala
Anna Karlsson, RIG Umeå IBF
Marlene Lennartsson, Malmö FBC
Mikaela Palmér, IKSU Ungdom
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Lisa Rengärde, RIG Umeå IBF
Sara Steen, IBF Falun
Isabella Ström, RIG Umeå IBF
Annie Wennerström, RIG Umeå IBF

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.