Skriv ut denna sida
Storvretas Joakim Olsson t.v gjorde två mål. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Storvretas Joakim Olsson t.v gjorde två mål. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Storvretaförlust i Umeå

2013-12-26 - 19:26

Storvreta föll lite överraskande i bortamatchen mot Dalen på annandagen. Hemmalaget gick fram till ledning med 4-1 i den första perioden.

Dalen får en smakstart på matchen med mål redan i den första minuten, Alexander Bodén gör mål på hemmalagets första skott. Rickie Hyvärinen kan dock kvittera till 1-1 efter samarbete med Albin Sjögren efter 11.12 och resultatet speglar matchen ganska bra så långt.

Vad som händer sen är en gåta, Dalen gör tre mål på lika många minuter, det första bara 18 sekunder efter Storvretas kvittering. Det är Johan Eriksson som ger Dalen ledningen med 2-1 och sedan gör Dalen både 3-1 och 4-1 och går till periodvila med en tremålsledning.

Bra inledning på andra perioden

I den andra perioden är det Storvreta som är effektiva, Joakim Olsson sätter två mål med bara 43 sekunder emellan och man har kontakt med hemmalaget 4-3. I den tolfte minuten är dock Johan Eriksson åter framme för Dalen och gör 5-3 som också är resultatet inför den tredje perioden.

I den tredje perioden blir det en frisk satsning från Storvreta för att komma ikapp men trots att man vinner skotten med hela 6-20 i perioden så är det Dalen som vinner perioden med 2-1 efter mål av Felix Stenbäck och Alexander Bodén.

Dalen upp två placeringar

Med en minut kvar sätter Hannes Öhman 7-4 men matchen är avgjord och Dalen tar ett kliv uppåt i det jämna bottenskiktet och går förbi både Caperiotäby och Sirius till tionde plats med 17 poäng. Storvreta ligger trots förlusten kvar på tredje plats i tabellen, noterbart i övrigt är att Storvretas fyra förluster har kommit på bortaplan.

Dalen - Storvreta 7-4 (4-1, 1-2, 2-1)

Storvretas mål: Joakim Olsson 2, Rickie Hyvärinen, Hannes Öhman.

Publik: 2 195

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.