Skriv ut denna sida
Hagunda jublar, efter serieledninge och derbyvinst. (Foto: Annette Bohlin, arkiv) Hagunda jublar, efter serieledninge och derbyvinst. (Foto: Annette Bohlin, arkiv)

Hagunda derbyvann mot FBC Uppsala

2013-11-15 - 21:16

Hagunda gick på fredagskvällen upp på första plats division 1 östra svealand, efter derbyseger mot FBC Uppsala.

 

Det är Hagunda som inleder bäst och har ett stort bollinnehav, man får också utdelning i den sjunde minuten då Mattias Holmgren kan sätta matchens första mål. Spelet jämnar ut sig i andra halvan av perioden, båda lagen gör varsitt mål och kan gå till periodvila med 2-1 till Hagunda.

 

FBC kvittering i andra

Noterbart från den första perioden är skotten som Hagunda vinner med 11-3. I andra perioden faller endast ett mål, det är Jacob Westerberg som kvitterar till 2-2 inför de knappa 100 åskådare som letat sig till Allianshallen.

 

Tempot i andra halvleken går ner och perioden går inte till historien som en av de mest underhållande.

 

I den tredje perioden kommer Hagunda att visa effektivitet och vinner den med 4-0 på totalt 11 skott, samtidigt sätter FBC Uppsala sju skott utan resultat. Markus Åkerfeldt ger Hagunda ledningen med 3-2 i den andra minuten och kort därefter utökar Fredrik Hast till 4-2.

 

Comeback av Götberg

Publiken fick också se comebackande Nils Götberg göra säsongsdebut efter en kort sejour i Gottsunda. Götberg kan utöka till 5-2 i den 15:e minuten och minuten senare sätter Patrik Jansson slutresultatet 6-2.

 

De sista fyra minuterna präglas av många utvisningar, bland annat en 2+10 på Alexander Ödling i FBC Uppsala i den 19:e minuten för osportsligt uppträdande.

 

Hagunda går upp i tebelltoppen på 22 poäng, samma poäng som Gävle GIK som dock har en match mindre spelad.

 

Hagunda - FBC Uppsala 6-2 (2-1, 0-1, 4-0)

Målen Hagunda: Mattias Holmgren, Viktor Asplund, MArkus Åkerfeldt, Fredrik Hast, Nils Götberg, Patrik Jansson.

Målen FBC Uppsala: Jacob Westerberg 2

Publik: 96

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.