Skriv ut denna sida
Viktor Asplund, serverade Simon Johansson öppet mål som gör 3-2 till Hagunda. (Foto: Peter Bohlin) Viktor Asplund, serverade Simon Johansson öppet mål som gör 3-2 till Hagunda. (Foto: Peter Bohlin)

Hagunda starkast i derbyt

2013-11-03 - 21:02

Hagunda var det starkare laget i derbyt mot Rasbo på söndagskvällen, efter två målmässigt jämna perioder kan man dra ifrån i den tredje till en säker seger.

 

Hagunda hakar på i toppen av herrettan och är ett av tre lag med sexton poäng som skuggar ledarna Gävle som ligger tre poäng före. Kvällens derby var målmässigt jämnt fram till i slutskedet av den andra perioden.

 

2013-11-03 h1ö hagunda rasbo pb 109
Viktor Strömquist i Hagunda mot Rasbos Mikael Fredriksson. (Foto: Peter Bohlin) 

 

Dessförinnan hade Rasbo ledningen med 1-2 när Mikael Moström drabbas av en utvisning för hårt spel, halvminuten senare trycker Hagunda på för en kvittering och målvakten i Rasbo får för sig att sparka efter en motståndare och drar på sig en utvisning.

 

Kvitterar i power play

I läget med två man mer kan sedan Hagunda kvittera till 2-2, och i den fjortonde minuten frispelar Viktor Asplund bollen till Simon Johansson och har du hört uttrycket att "där hade till och med min mormor gjort mål" - så öppet var det i mål. Patrik Jansson kan sedan öka på till 4-2 innan periodens slut.

 

2013-11-03 h1ö hagunda rasbo pb 155
Rasbo kvitterar till 4-4 på straff, genom Mikael Fredriksson. (Foto: Peter Bohlin)

 

I den tredje bjuds vi på några riktigt vackra mål från Hagunda som kan rinna ifrån och vinna, men det är Rasbo som startar perioden med ett snabbt mål, endast fem skunder har gått när Johan Roos sätter 4-3, Mikael Fredriksson kan sedan sätta kvitteringen till 4-4 på en säkert lagd straff.

 

Vänder matchen

Mattias Holmgren sätter 5-4 bara minuten efter kvitteringen och Fredrik Hast gör dagens snyggaste kasse åtta sekunder senare när han trycker upp bollen i målvktens ena kryss till 6-4. Hagunda tar över allt mer och Viktor Asplund vill inte vara sämre än Hast och sätter 7-4 i den nionde minuten, även det i krysset.

 

Hagunda vinner rättvist efter en stark tredje period med totalt 9-4, Rasbo såg allt mer trötta ut ju längre matchen spelades. Dessutom drar man på sig onödiga utvisningar vilket ofta straffar sig på den här nivån.

 

Hagunda - Rasbo 9-4 (1-1, 3-1, 5-2)

Målen Hagunda: Patrik Jansson 2, Mattias Holmgren 2, Gabriel Oredsson 2, Simon Johansson, Fredrik Hast, Viktor Asplund.

Målen Rasbo: Mikael Fredriksson 2, Johan Roos, Patrik Jansson.

Publik: 276

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.