Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg t.v gjorde matchens "game-winning-goal" på straff mot Schweiz. (Foto: André Burri) Henrik Stenberg t.v gjorde matchens "game-winning-goal" på straff mot Schweiz. (Foto: André Burri)

Segrar för U19-dam och herrlandslaget

2013-11-02 - 19:34

Det blev segrar för de två innebandylandslagen med Uppsalainslag i Euro Floorball Tour på lördagen. Herrarna som mötte Schweiz tvingades till straffläggning för att kunna vinna medans damernas U19 vann under ordinarie tid mot Tjeckien.

 

Damernas U19-landslag med de två FBC spelarna Amanda Delgado-Johansson och Elin Gabrielsson följde upp gårdagens knappa seger mot Schweiz (2-1) genom att besegra Tjeckien på lördagen med 4-1. Delgado-Johansson startade på bänken och Gabrielsson bildade backpar i tredjefemma med Hagforsspelaren Emma Hultgren.

 

Efter en jämn första period som slutade 1-1 kunde Sverige "stänga" kassen och vinna andra perioden med 2-0 och den tredje med 1-0. Amanda Ahola fick pris som sveriges bästa spelare.

 

Herrarna vann efter straffar

I det svenska herrlandslaget återfinns totalt fem spelare från Storvreta, samtliga startade utom målvakten Viktor Klintsten som vaktade kassen i fredagens storseger mot Tjeckien med 10-3.

 

Idag var det tuffare motstånd då man mötte hemmanationen Schweiz som kunde ta ledningen med 1-0 i den sjunde minuten i pp. Martin Östholm kan dock kvittera till 1-1, i den 12:e minuten, även det i spelformen pp. Lagkaptenen och Storvretaspelaren Joel Kanebjörk sätter 1-2 i den 16:e minuten.

 

Kanebjörk
Storvretas och landslagets kapten Joel Kanebjörk i mitten (Foto: André Burri)

 

Det blir en svängig match där lagen följs åt, Schweiz kvitterar till 2-2 genom sverigebekantingen Emanuel Antener som var inblandad i det mesta framåt i dagens match. Hemmanationen vinner andra perioden med 2-0 och har ledningen inför den tredje med 3-2.

 

Nilsson och Östholm vänder matchen

Kim Nilsson inleder tredje perioden med att nästan omgående kvittera till 3-3, halvminuten senare tilldöms Schweiz ett straffslag som Antener sätter till 4-3. Sverige vänder underläget i den märkliga matchen och ser ut att gå mot seger efter mål av Kim Nilsson och Martin Östholm fram till 4-5.

 

Med halvminuten kvar spelare lyckas dock Michael Zurcher kvittera samtidigt som man plockat ut målvakten och spelade med sex utespelare. Sverige vinner sedan straffläggningen och Storvretas Henrik Stenberg sätter matchens "game-winning-goal" till 7-8.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.