Skriv ut denna sida

Förluster för Gottsunda och Storvreta U

2013-10-26 - 23:54

Det blev idel förluster för Uppsalalagen i lördagens omgång av herrettan, Storvreta U föll mot Hässelby och Gottsunda i sudden mot Åkersberga.

 

Tidigare på dagen vände Gävle till seger med 8-10 mot FBC Uppsala (se separat artikel) som inledde starkt i första perioden.

 

Åkersberga - Gottsunda 7-6 s.d (1-3, 2-1, 4-1, 1-0)

Gottsunda mötte Åkersberga borta på lördagen och ledde med 1-4 fem minuter in i andra perioden. När Åkersberga drabbas av en utvisning i den åttonde minuten av andra perioden får Gottsunda chansen att utöka men det är Filip Sjöström i Åkersnerga som kan sätta 2-4 i numerärt underläge.

 

Innan periodens slut utökar Gottsundas Axel Gåve till 2-5 så långt i matchen är det Gottsunda som visat störts effektivitet i en spelmässigt jämn tillställning. I den tredje perioden kan dock Åkersberga gå ikapp till 5-5 efter halva perioden. Gottsunda återtar ledningen när Filip Sjöström blir utvisad men med två minuter kvar kvitterar Åkersberga till 6-6.

 

I förlängningens tredje minut kan sedan Åkersberga ta bonuspoängen genom mål av Hugo Petrén.

 

Målen Gottsunda: Jonas Lenhammar 2, Mattias Forsberg, Joakim Berglund, Hugo Andersson, Axel Gåve.

Publik: 99

 

Hässelby - Storvreta Ungdom 6-3 (2-0, 2-2, 2-1)

 

Storvreta Ungdom fick åka hem utan poäng från Hässelbyhallen på lördagen, hemmalaget var effektivare i en match som präglades av många utvisningar. När sex minuter gått av den andra perioden ledde Hässelby med 4-0 men Storvreta kunde krympa avståndet till 4-2 inför tredje perioden efter mål av Adam Forsberg och Fredrik Lindholm.

 

Storvreta drabbas av två utvisningar i inledningen av tredje perioden men släpper inte in något mål i sitt box play, Niklas Jonevret kan dock göra 5-2 i den åttonde minuten. Storvreta U får chansen att spela med 5 mot 3 och lyckas sätta 5-3 i sitt power play men närmare än så kommer man inte.

 

Hässelby vinner till slut matchen med 6-3 och tre av de fyra sista lagen i herrettan är för tillfället från Uppsala.

 

Målen Storvreta Ungdom: Adam Forsberg, Fredrik Lindholm, Niklas Jonevret.

Publik: 124

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.