Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Robin Wahlberg och hans Rasbo vände mot Gottsunda. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Robin Wahlberg och hans Rasbo vände mot Gottsunda. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Magisk vändning av Rasbo

2013-09-27 - 21:34

I två perioder var det bara ett lag på planen. Gottsunda dominerade och spelade ut Rasbo. Ändå var det gästerna som gick segrandes ur derbyt.

Gottsunda var helt överlägsna i inledningen av derbyt mot Rasbo. Firma Hruby, Berglund och Jonas Lenhammar firade stor triumfer med sitt snabba spel. Rasbo hängde inte alls med och att det bara stor 2-0 till hemmalaget efter den första perioden ska Rasbo tacka duktige målvakten Max Österberg för.

Gottsundas dominans fortsatte i inledningen av den andra perioden och åter var det lagets förstaformation som låg bakom det mesta. Jonas Hruby var strålande och gjorde både 3-0 och 4-0. Först då fick Rasbo få till en ändring av matchbilden och lyckades rubba hemmalagets offensiv. Rasbo började spela mer fysiskt och stoppade Gottsunda högre upp i banan. Det gav även utdelning när Viktor Ekman hittade fram till måltjuven Robin Wallberg som kunde reducera. Två minuter senare reducerade Rasbo ytterligare genom Patrik Jansson.

 

Gottsunda tog åter tag i taktpinnen och fortsatte att föra spelet. Efter slarv i Rasboförsvaret kunde Hugo Andersson öka på till 5-2. Inte långt efter satte Joakim Berglund 6-2 och absolut ingenting talade för en Rasbo-vändning. Precis innan periodpausen lyckades ändå Patrik Jansson få in 6-3 vilket gav gästerna lite hopp inför den tredje perioden.

Om Gottsunda var det bättre laget i de två inledande perioderna så var det nu helt och hållet Rasbos match. Upphämtningen började med en otrolig soloprestation av Patrik Jansson. Efter att ha grundlurat sin back lättade han upp bollen retfullt i nättaket. Energin som gästerna fick av det målet gick nästan att ta på.

Trots en tvåmålsledning var Gottsunda rejält i brygga och när Robin Wahlberg gjorde 6-5 tvingades tränare Marko Palosaari till time-out. Det hjälpte inte mycket för två minuter senare var det kvitterat. Från att ha varit totalt utspelade hade alltså Rasbo vänt till 6-6 och gick nu för segern. 

Med tre minuter kvar av matchen kom ledningsmålet när Mikael Fredriksson stänkte in 6-7. I slutet plockade Gottsunda ut målvakten och fick även chans på spel 6 mot 4 efter en onödig utvisning av Rasbo. Trots det lyckades inte laget få till någon riktigt het målchans och matchen slutade med seger för gästerna.

Det var en galen match som de 134 åskådarna fick bevittna under fredagskvällen. Rasbo hade förmodligen förlorat stort om det inte var för målvakten Max Österberg fina spel i den första perioden samt Rasbos lagmoral. Gottsunda däremot har en del att fundera på till kommande matcher. Det gäller att stå upp när spelet blir mer fysiskt och kraftfullt för då får laget problem. Det visade Rasbo tydligt idag med sin otroliga vändning.

Gottsunda - Rasbo 6-7
Målen Gottsunda:
Jonas Hruby 2, Jonas Lenhammar, Viktor Lenhammar, Hugo Andersson och Joakim Berglund.
Målen Rasbo:
Patrik Jansson 3,  Robin Wahlberg 2, Simon Augustsson och Mikael Fredriksson
Publik:
134

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.