Skriv ut denna sida
Rönnby fick jubla sex gånger mot FBC Uppsala. (Foto: Morgan Jansson) Rönnby fick jubla sex gånger mot FBC Uppsala. (Foto: Morgan Jansson)

FBC föll mot svenska mästarinnorna

2013-09-23 - 00:28

FBC Uppsalas innebandydamer kunde ha fått en lättare öppning på SSL, på de två inledande matcherna har man mött storfavoriterna till SM-guldet och förra årets SM-guldvinnare.

 

Trots att man mötte de regerande mästarinnorna Rönnby fanns förhoppningar om poäng inför matchen. Västeråslaget har tappat många namnkunniga spelare och tillhör inte förhandstipsen om en topplacering varken i serien eller i slutspelet.

 

Trehundra såg hemmapremiären

Lite drygt trehundra åskådare hade sökt sig till Allianshallen för att se ett uppländskt damlag spela i högsta serien för första gången på tio säsonger. Man fick se ett oroligt och försiktigt FBC Uppsala som inte kunde spela ut på ett sätt som man kan.

 

Rönnby gick till ledningen med 0-2 genom två snabba mål i den fjärde minuten och det skulle dröja till den nionde minuten innan Evelina Sparf kunde reducera till 1-2. Moa Schilström i Rönnby kunde dock utöka till 1-3 och dryga minuten senare drar Malin Wikström i Rönnby på sig en utvisning. FBC Uppsalas utnyttjar det numerära överläget på bästa sätt, Michelle Wiki kan sätta 3-4 efter framspelning av Amanda Delgado-Johansson.

 

Numerärt överläge för Rönnby

Matilda Andersson spelar tufft i inledningen av den andra perioden och Rönnby kan utöka till 2-4 i sitt numerära överläge. Den inledande respekten som verkade finnas för motståndet försvann men när man fick kontakt målmässigt uppträdde laget stressat.

 

FBC Uppsala kan reducera i den åttonde minuten genom Amanda Delgado-Johansson till 3-4 och återigen fick man kontakt, glädjen över kontakten blev dock kortvarig och gästerna kunde utöka två gånger på mindre än en minut (9.44 och 10.30) och gå fram till 3-6 och här är nog matchen avgjord.

 

Inte lika tidig press i tredje

Fram till den tredje perioden har Rönnby spelat med tidig press på FBC Uppsala vilket man lyckades bra med. I den tredje blev man mer passiva och släppte något på "trycket".

 

Det faller bara ett mål till i matchen, det är Linnea Widén som gör 4-6 i den nionde minuten. Slutresultatet skrivs till 4-6 och FBC väntar fortfarande på sina första poäng i SSL. Kan det komma på fredag när man möter Sala Silverstaden på bortaplan?

 

Målen FBC Uppsala: Evelina Sparf, Michelle Wiki, Amanda Delgado-Johansson, Linnea Widén.

Publik: 304

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.