Skriv ut denna sida

Storvretapoäng mot RIG Umeå

2013-09-22 - 13:30

Storvretas damer skakade snabbt av sig förlusten på lördagen mot IBF Dalen och tog poäng mot RIG Umeå idag.

 

Erkänt svåra RIG Umeå består av landets största talanger som samlats i ett lag där man kombinerar studier med innebandy. Hemmalaget fick en bra start med mål redan i den första minuten genom Elsa Frisk, Storvretas Emma Johansson kan dock kvittera till 1-1 i den femte minuten. RIG Umeå kan sedan utöka till 3-1 innan perioden är slut.

 

Storvreta startar andra perioden bra men får inte utdelning på de chanser som man skapar, i den fjärde minuten tilldöms man en straff efter slag på klubban av Lisa Rengärde i RIG Umeå. Felicia Wallin lyckas inte sätta straffen men man får chansen att spela två minuter i numerärt överläge istället.

 

Det blir ingen utdelning i PP men man får en riktigt bra period i Storvreta med tre raka mål och ledning med 3-4 i periodens slutskede. Först är det Johanna Stenberg som sätter reduceringen till 3-2 efter fint förarbete av Jenny Fernberg. Nyförvärvet Sanna Widh från Sala Silverstaden kvitterar till 3-3 i den 14:e minuten efter samarbete med Cecilia Stolt, också ett nyförvärv från Sala.

 

Johanna Stenberg är namnet för dagen, hon ger Storvreta ledningen med 3-4 i den 18:e minuten men tyvärr för Storvreta kan RIG Umeå kvittera med fem sekunder kvar av perioden.

 

RIG Umeå återtar ledningen i tredje periodens tredje minut, lite olyckligt för Storvreta som jobbat ikapp det besvärliga underläget från första perioden. Det skall dock bli poäng i dagens match för nykomlingarna. Johanna Stenberg sätter sitt tredje mål för dagen, det är ett samarbete mellan Jenny Fernberg som spelar till Johanna Larsson som spelar vidare till Stenberg som gör 5-5.

 

Fler mål faller inte i matchen och Storvreta tar med sig 1 poäng från helgens roadtrip till Umeå. Hemmapremiären sker i Vattholma Sporthall söndag den 29 september mot Notviken.

 

Målen Storvreta: Johanna Stenberg 3, Emma Johansson, Sanna Widh.

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.