Skriv ut denna sida
Sirius Peter Berlin gjorde fem mål (Foto: Peter Bohlin) Sirius Peter Berlin gjorde fem mål (Foto: Peter Bohlin)

Sirius krossade Huddinge

2012-12-18 - 04:58

IK Sirius innebandyherrar hade inga problem med att avfärda Huddinge IBS i den Norra innebandyallsvenskan på måndagkvällen. Slutresultatet skrevs till 14-3 (4-0, 4-2, 6-1) efter bland annat fem mål av poängkungen Peter Berlin som nu är uppe i 25 mål.
Efter första perioden ledde Sirius med 4-0 och Berlin hade presenterat sig tre gånger. När andra perioden var fem minuter gammal ledde hemmalaget med 6-0 och matchen var naturligtvis redan avgjord, Sirius var klasser bättre än sina motståndare. Efter andra perioden stod det 8-2 trots att man ledde ganska komfortabelt slog man inte av på takten i tredje.

 

Utlånade Steineck tillbaka
Efter fyra raka mål av Sirius i tredje perioden kunde Huddinge tröstmåla till 12-3 och minuten senare kan Sirius utöka till 13-3 i numerärt underläge. Planens kung Peter Berlin avslutade med att sätta sitt femte mål och fastställde resultatet till 14-3, förutom sina fem mål stod Berlin även för två assist. Noterbart i övrigt hos Sirius är målvakten Tobias Steinecks comeback i blåsvart, i Petter Nilssons skadefrånvaro har Sirius valt att plocka hem Steineck som varit utlånad till Hagunda i division ett hittills den här säsongen.


Målen Sirius: Peter Berlin 5, Johan Eriksson 2, Joel Ahlin 2, John Barck, Gustav Klang, Dan Johansson, Joakim Gustafsson, Martin Bengtsson.

Publik: 249

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.