Skriv ut denna sida
Storvreta vann mot Dalen i återstarten efter VM. (Foto: Peter Bohlin) Storvreta vann mot Dalen i återstarten efter VM. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta vann i återstarten

2012-12-16 - 23:54

Med sex nykorade världsmästare och en silvermedaljör återstartade Storvreta i SSL efter VM-uppehållet, man mötte förra säsongens SM-finalmotståndare Dalen och kunde vinna med 7-3 (1-0, 3-1, 3-2).
Om någon av de 1756 åskådarna hade trott att det var "trötta" VM-spelare som skulle spela på Fyrishov så kunde ingenting vara mer fel. Storvreta var det klart bättre laget även om det bara blev ett mål i den första perioden, signerat Jesper Berggren.

I andra perioden började hemmalagets spelövertag ge utdelning och effektiviteten var mördande bra då men gjorde tre mål på fyra skott totalt enligt den officiella statistiken. Jakob Drews gör 2-0 efter fyra minuter då han bjuder på ett tekniskt nummer, fyra minuter senare sätter Niklas Winroth 3-0 och målvakten Viktor Klintsten noterades för assisten.


Mål i numerärt underläge

Det är en match som spelas i relativt högt tempo men det märks att en del spelare inte spelat match på några veckor på grund av VM-uppehållet. Dalen tar en time out när Storvreta gjorde 3-0 och två minuter senare kommer reduceringen till 3-1. Joel Kanebjörk drar på sig en utvisning i den fjortonde minuten och Dalen bjuds in i matchen, det blir dock Storvreta som gör mål genom Henrik Stenberg med en man mindre på planen.


Två snabba gav matchen ny energi

I tredje perioden utökar Storvreta genom Rasmus Sundstedt till 5-1 i den fjärde minuten och matchen känns avgjord. Hemmalaget slappnar av på ett sätt som man inte gjort tidigare under matchen och Dalen kommer in mer på mål vilket skapar fler farligheter. Reduceringen till 5-2 kommer genom Alexander Bodén i den elfte minuten. Dalen reder ut ett numerärt underläge och sätter ytterligare en reducering precis efter man blivit fulltaliga, återigen är det Alexander Bodén som gör mål, Bodén hade så långt varit inblandad i Dalens samtliga tre mål.

Olycklig skada på Jacobsson
Målet som betydde 5-3 gav ny energi till Storvretas spel, möjligen trodde man att matchen var "klar" vid ställningen 5-1. Fredrik Holtz utökar ledningen för sitt Storvreta till 6-3 med drygt två minuter kvar av matchen. Gästerna hade mycket synpunkter på domarnas insats under framför allt tredje perioden, man tyckte nog att hemmalaget favoriserades i bedömningarna. När klockan står på 18.12 drabbas Dalens Norska stjärna Ketil Kronberg av en utvisning på fem minuter för hårt spel sedan han sprungit ihop med Staffan Jacobsson i hemmalaget. Det är en olycklig situation där Jacobssom blir liggande med en befarad axelskada, Kronberg gjorde allt för att bedyra sin oskuld och visst var det en olyckshändelse.

 

Henrik Stenberg fastställer slutresultatet till 7-3 under utvisningen och Storvreta tar upp kampen om SSL-tabellens topp nu när man inte behöver ha fokus på varken VM eller Champions Cup eller annat.

Målskyttar Storvreta: Henrik Stenberg 2, Jesper Berggren, Jakob Drews, Niklas Winroth, Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz.

Publik: 1756

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.