Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Uppsala besegrade Gottsunda med 9-4 (Foto: Peter Bohlin) Uppsala besegrade Gottsunda med 9-4 (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala IBK starkast i derbyt

2012-12-09 - 14:51

Uppsala IBK kom till lördagens derby med två raka förluster. Gottsunda däremot hade två raka vinster och ett stärkt självförtroende.
Det var dock Uppsala som började bäst och kunde även ta ledningen genom Alfred Daniels. Gottsunda kunde jobba sig in i matchen och tog även kommandot under slutet av den första perioden. Anton Lundblad kunde även sätta kvitteringen fint framspelad av Anton Dennis Jansson Johansson. Glädjen blev dock kortvarig då Gabriel Oredsson återigen kunde ge Uppsala ledningen två minuter innan pausen.

I den andra perioden vreds tempot upp i matchen. Per Nordquist ökade på Uppsalas ledning innan Gottsunda kunde göra två raka mål i mitten av perioden. Gottsundas forcering kom dock av sig när Gabriel Oredesson återigen kunde ge Uppsala ledningen. När sedan Mikael Persson och Per Nordquist ökade på ledningen till 6-3 var det inte många av de 84 åskådarna som räknade med en gottsundapoäng.

Uppsala hade full kontroll på matchen mycket tack vara sin rutin och kunde till slut vinna med 9-4. Därmed bröts den negativa trenden och laget har återigen toppkänning. Hos Gottsunda utmärkte sig Felix Nilsson och hos bortalaget Per Nordquist.

Målskyttar Uppsala: Per Nordquist 3, Gabriel Oredsson 2, Alfred Daniels 2, Richard Masalin och Mikael Persson.
Målskyttar Gottsunda: Anton Lundblad, Felix Nilsson, Carl Bern och Simon Ståhl.
Publik: 84

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.