Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Hagundas Patrik Jansson var en av matchens målskyttar. (Arkivbild: Kjell Nilsson) Hagundas Patrik Jansson var en av matchens målskyttar. (Arkivbild: Kjell Nilsson)

Hagunda vann derbyt inför storpublik

2012-12-09 - 11:15

Hela 714 personer befann sig i publiken när Hagunda besegrade Livets Ord med 9-4.
Hagundadagen anordnades i Fyrishov och föreningen hade dukat upp för fest när derbyt med hemmalagets herrseniorer och Livets Ord. Det var dock gästerna som tog ledningen i mitten av den första perioden genom Johannes Baeckman. Hagundas notoriske målskytt den här säsongen replikerade snabbt och kvitterade ledningen.


Hagunda börjar piggast i den andra perioden och tar även ledningen genom Patrik Jansson. Två minuter senare får Livets Ord ett frislag i farligt läge och sätter kvitterar genom en intränad frislagsvariant. Bortalaget hinner knappt fira klart målet innan Hagunda återigen tar ledningen i matchen. Det är Viktor Strömquist som hittar fram till Markus Åkerfeldt med sin tredje assist i matchen.


Lyckad time out av Hagunda
Hagunda ökar på sin ledning två gånger om i inledningen av den tredje perioden. När många i den rekordstora publiken förväntade sig att Hagunda skulle ta över helt kunde istället Livets Ord reducera till både 5-3 och 5-4. Hagunda är skärrade och måste ta timeout. Det visar sig vara ett lyckat drag av tränare Andersson och Marincic. På mindre än två minuter gör Hagunda fyra mål och matchen är avgjord.

Sett till hela matchen var det ett rättvist resultat. I och med segern tar Hagunda återigen tillbaka serieledningen från Falun Ungdom.

Målskyttar Hagunda: Mattias Holmgren 3, Victor Hedlund 3, Patrik Jansson, Markus Åkerfeldt och Simon Johansson
Målskyttar Livets Ord: Johannes Baeckman, Sebastian Asklund, Patrik Andersson och Marcus Enocsson.
Publik: 713
 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.