Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Det blev förlust för Uppsala mot Falun Ungdom (Foto: Peter Bohlin) Det blev förlust för Uppsala mot Falun Ungdom (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala IBK förlorade mot serieledarna

2012-12-03 - 20:12

Ett smart spelande Falun Ungdom visade varför man leder serien när de besegrade Uppsala med 7-4.

Uppsala IBK inledde matchen bäst och tog även ledningen genom Gabriel Oredsson. Falun Ungdoms Fredrik Hellström vände sedan på egen hand matchen med två mål. En ledning som gästerna utökade innan Magnus Marteinsson kunde reducera på en målvaktsretur.

Uppsala förde spelet även i inledningen av den andra perioden men istället för en kvittering kunde gästerna göra 4-2. Magnus Marteinsson reducerar återigen och i mitten av perioden får Uppsala äntligen in kvitteringen genom Alfred Daniels. I den tredje perioden fortsätter Uppsala att trycka på och det är en storspelande målvakt i Falun som håller dem kvar i matchen. När Uppsala pressar på som mest gör Falun 5-4 på en kontring. Bara 12 sekunder senare ökar gästerna på ledningen och det känns uppgivet i Uppsala.

I slutet tar Uppsala ut målvakten men istället kan Falun Ungdom göra 7-4, ett resultat som står sig matchen ut. Uppsala har nu två raka förluster i serien och tappar viktiga poäng i toppstriden. Nästa helg väntar ett tufft derby mot Gottsunda.

Målskyttar Uppsala IBK: Magnus Marteinsson 2, Alfred Daniels och Gabriel Oredsson.
Publik: 96

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.