Skriv ut denna sida
FBC Uppsala tog säsongens första seger. (Foto: Peter Bohlin) FBC Uppsala tog säsongens första seger. (Foto: Peter Bohlin)

Förstärkt FBC Uppsala tog första segern

2012-12-01 - 23:27

Ett förstärkt FBC Uppsala tog säsongens första seger i den Norra Innebandyallsvenskan mot Gävle GIK med 7-6 (2-1, 4-3, 1-2). Sex spelare från Superligalaget Storvreta förstärkte FBC Uppsala, ett samarbetsavtal mellan föreningarna gör detta möjligt.

När Superligan har uppehåll under innebandy-VM passar Storvreta på att låna ut de spelare som inte är uttagna i någon av de aktuella landslagen. Tillfället kunde inte vara bättre än just inför matchen mot bottenkonkurrenten Gävle som slåss för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

FBC Uppsala hade inför matchen skrapat ihop två poäng genom två oavgjorda matcher, nu skulle första trepoängaren komma var tanken, och visst blev det vinst men om Storvretaspelarna gjorde skillnad, det är svårt att säga.

FBC kan ta ledningen med 1-0 i power play genom forna Gävlespelaren Henrik Esbjörnsson efter ett snyggt diagonalpass från Christoffer Carlsson som gav Esbjörnsson öppet mål. Gävle kvitterar i mitten av perioden men med tio sekunder kvar gör Victor Andersson 2-1 framspelad av Nicklas Winroth. I andra perioden blir det lite ovisst, gästerna backar hem rejält i spelat utan boll och framför allt när Storvretafemman är inne för FBC. Men i mitten av perioden går det undan, två mål på sex sekunder, först genom Christoffer Carlsson och sedan är det Mattias Jällrud som gör 4-1 ur snäv vinkel.

 

Minuten senare gör Gävle en repris på bedriften med två snabba mål, först kommer reduceringen till 4-2 i den tionde minuten, sen går det endast tjugo sekunder innan 4-3 sitter. FBC kan dock utöka till 5-3 ganska omgående genom Joakim Berglund, det var svängdörrar i båda försvaren. Totalt fem mål på mindre än tre minuter är naturligtvis inte godkänt, Victor Andersson utökar till 6-3 med drygt tre minuter kvar och i det läget har Storvretafemman varit inne på två mål i baken och tre framåt. En Gävlereducering kommer innan perioden är slut, anmärkningsvärt från andra perioden är skottstatistiken som gästerna vinner med 7-13 men perioden vinner FBC med 4-3.

 

När Niklas Winroth gör 7-4 direkt i tredje periodens inledning tro npg de flesta att det är klart. Men Gävle kan krypa närmare och sätter 7-6 med drygt halvminuten kvar av perioden, FBC Uppsala håller dock undan och tar sin första trepoängare. Trots att man tar in tre poäng på Gävle som står på 9 poäng och fortfarande är på nedflyttningsplats så har man en rejäl uppförsbacke till säker mark i tabellen. FBC Uppsala står på 5 poäng men får en ny chans att ytterligare ta ett kliv närmare strecket då man möter bottenlaget Sandåkern med 0 poäng i nästa omgång.

 

Lite smolk i glädjebägaren kan Josef Samuelssons skada vara, han gick av med knä och fotskada i slutet av andra perioden. Hur det är med Samuelsson är oklart i skrivande stund.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.