Skriv ut denna sida
Moses Ogbu i dribblartagen mot några Kalmarförsvarare. (Foto: Anna Westin) Moses Ogbu i dribblartagen mot några Kalmarförsvarare. (Foto: Anna Westin)

Oavgjort för Sirius i avskedsmatchen

2018-11-06 - 02:34

Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

 

Det var Kalmar som började matchen bäst och skapade några bra målchanser som dock målvakten Lukas Jonsson kunde ta hand om. Den för resultatet betydelselösa matchen hade lockat över 3000 åskådare som fick ett se Sirius ta ledningen med 1-0 i inledningen av den andra halvleken.

 

Det var Ian Sirelius som fick bollen på vänsterkanten från Abdoul Razak och sedan kunde ta sig in och placera in ledningsbollen för sitt lag. Matchen slutade dock oavgjort 1-1 sedan gästerna kvitterat i den 74:e minuten efter en felpassning på mittfältet.

 

Resultatet hade kanske en underordnad betydelse för Sirius som denna kväll spelade sista matchen på "gamla Studenternas" för nu skall naturgräset bort och huvudläktaren rivas för att ge plats för det "nya Studenternas" samtidigt som hyllade lagkaptenen Moses Ogbu samt Oscar Pehrsson gjorde sina sista matcher inför sin hemmapublik.

 

Sirius är sedan tidigare klara för fortsatt spel i Allsvenskan där man kommer att göra sin tredje raka säsong nästa år.

 

Sirius - Kalmar 1-1 (0-0)

Sirius mål: Ian Sirelius

Publik: 3 286

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.