Skriv ut denna sida
Tuffa tag i en nickduell framför Dalkurds mål. (Foto: Peter Bohlin) Tuffa tag i en nickduell framför Dalkurds mål. (Foto: Peter Bohlin)

Dalkurd bröt Sirius segersvit

2018-08-18 - 01:44

Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.

 

Sirius hade svårt att komma igång på den regnblöta planen på Studenternas IP när man tog emot Dalkurd på fredagskvällen. Gästerna visade dock ingenting som tydde på att man var störda av det långsamma underlaget.

 

Dalkurd satte högsta press och visade upp ett överraskande bra spel trots att fem nya spelare kommit in sedan lagen möttes i Gävle får några veckor sedan. I inledningen handlade mycket om Dalkurds Ahmed Awad som hade en ramträff samt ett eget avslut på mål innan han till slut spelade fram Eero Markkanen till 0-1 som blev halvtidsresultat.

 

I andra halvleken behövde Dalkurd bara fem minuter på sig för att utöka två gånger om. I den 47:e minuten gjorde Ahmed Awad 0-2 och tre minuter senare spelade han fram Robin Tranberg till 0-3. Awad inblandad i samtliga tre mål och det mesta framåt dör gästerna.

 

Sirius får ägna andra halvleken åt att jaga men det skulle dröja ända tills den 81:a minuten innan Philip Haglund kunde reducera till 1-3. Sirius hade dessförinnan under halvleken radat upp chanser, men vid sidan Dalkurds Ahmed Awad var målvakt Sixten Mohlin mycket bra.

 

Fyra minuter efter Haglunds reducering kommer 2-3 från Charbel Georges som gjorde sitt första mål för Sirius i allsvenskan. Sirius som har gjort några magiska vändningar den senaste tiden var på gång mot ett skärrat Dalkurd under slutminuterna.

 

Sirius är mycket nära att nå en kvittering och frågan är om inte Moses Ogbu borde ha fått en straff när han blev fälld av ett utsträckt ben i slutminuterna. Domaren viftade dock avvärjande med armarna när flera hemmaspelare protesterade.

 

Dalkurd vinner till slut med 2-3 och får därmed revansch för förlusten i Gävle fär några veckor sedan. Man lämnar också jumboplatsen till Trelleborg som i likhet med Dalkurd har 12 poäng men sämre målskillnad. Sirius är på tolfte plats med 17 poäng, en poäng före Elfsborg och Brommapojkarna på kvalplats.

 

Sirius - Dalkurd 2-3 (0-1)

Sirius mål: Philip Haglund, Charbel Georges.

Dalkurds mål: Eero Markkanen, Ahmed Awad, Robin Tranberg.

Publik: 4 626

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.