Skriv ut denna sida
Tätt mellan Gusk och Bollstanäs, men bara på bilden. Gästerna vann överlägset med 6-1. (Foto: Tobbe Bengtsson) Tätt mellan Gusk och Bollstanäs, men bara på bilden. Gästerna vann överlägset med 6-1. (Foto: Tobbe Bengtsson)

Gusk överkörda av serieledarna - storförlust även för Bälinge

2018-08-04 - 21:23

Bollstanäs visade med eftertryck varför man leder serien utan förluster när man körde över Gusk på lördagen med 1-6 på Gamlis IP.

 

Gusk damer kunde inte mäta sig med serieledarna Bollstanäs när lagen möttes på lördagen hemma på Gamlis IP. Louise Lillbäck inledde med att ge sitt Bollstanäs ledningen med 0-1 i den 15:e minuten.

 

Sanna Öhlund kvitterade till 1-1 tio minuter senare men roligare än så blev det inte för publiken eller Gusk trots att ställningen var 1-1 i halvtid.

 

Namnet för dagen var nämligen Louise Lillbäck som på egen hand gjorde både 1-2 och 1-3 inom fyra minuter, värre skulle det bli för Gusk när gästernas Sabina Lundström gjorde 1-4 och seriens skyttedrottning Lillbäck minuten senare satte 1-5, hennes 20:e mål för säsongen. 

 

Fyra baklängesmål på bara 14 minuter för Gusk och matchen var såklart avgjord. Att Josefine Jarstad gjorde 1-6 med 20 minuter kvar av matchen var endast av akademiskt intresse. Noterbart från det första mötet mellan lagen från den andra omgången var att Bollstanäs vann med 6-0.

 

Gusk ligger på åttonde plats i tabellen med 15 poäng, sex poäng från nedflyttningsplats.

 

Även Bälinge åkte på en storförlust när man mötte Gustafs på bortaplan. Bälinge som är avhängda i botten av tabellen med endast fyra poäng förlorade med 5-1. Bälinges tröstmål gjoirdes av Wilma Eriksson.

 

Gusk - Bollstanäs 1-6 (1-1)

Gusk mål: Sanna Öhlund.

Publik: 65

 

Gustafs - Bälinge 5-1 (2-1)

Bälinges mål: Wilma Eriksson.

Publik: 85

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.