Skriv ut denna sida
Sara Back i närkamp med en motståndare. (Foto: Tobbe Bengtsson) Sara Back i närkamp med en motståndare. (Foto: Tobbe Bengtsson)

Uddamålsförlust för Uppsala fotboll

2018-08-04 - 20:58

Uppsala Fotboll förlorade lördagens match i Elitettan mot Umeå med 1-2 sedan samtliga mål på Österängens IP gjorts under den första halvtimmen.

 

Annina Wede som har ett förflutet i Sirius satte segermålet 1-2 för gästande Umeå i den 28:e minuten av den första halvleken. Dessförinnan hade Wilma Öhman givit Umeå ledningen med 0-1 i den 6:e minuten och Uppsalas Hanna Lundell kvitterat till 1-1 en kvart senare.

 

Men, släkten är värst brukar man säga och Wede som spelade elva seriematcher i Elitettan med Sirius (nuvarande IK Uppsala Fotboll) 2014 blev alltså matchvinnare för sitt Umeå där hon gör sin andra säsong.

 

Förlusten är Uppsalas femte raka, senast man vann i Elitettan var den 7 juli då man besegrade Mallbacken på bortaplan med 1-2. Uppsala ligger tia i tabellen på samma poäng som Västerås precis ovanför nedflyttningsstrecket.

 

Nästa lördag den 11 augusti möter man serieledarna Lidköping på bortaplan.

 

Uppsala - Umeå 1-2 (1-2)

Uppsalas mål: Hanna Lundell.

Publik: 95

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.