Skriv ut denna sida
Christer Gustafsson vid 0-1. (Foto: Peter Bohlin) Christer Gustafsson vid 0-1. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius tredje raka när Dalkurd besegrades i uppsaladerbyt

2018-07-29 - 00:45

Sirius besegrade Dalkurd i det historiska första allsvenska uppsaladerbyt med 1-3. Segern är Sirius tredje raka och man har för tillfället skapat lite andrum i bottenstriden.

 

Trots att det var ett historiskt uppsaladerby så ville inte den rätta derbykänslan infinna sig, kanske beroende på att Dalkurds hemmamatcher spelas på Gavlevallen i Gävle. Det var en viktig match för båda lagen som är indragna i bottenstriden, Dalkurd som tabelljumbo med färre matcher spelade än Sirius på fjortonde plats.

 

Det var Sirius som tog tag i matchen direkt och några lyckominuter mellan den 28:e till den 31:a minuten gav Sirius ledningen med 0-2. Först är det ett fint samarbete mellan Christer Gustafsson och Philip Haglund där den sistnämnde klackar fram assisten vid 0-1. Tre minuter senare blir det lite rörigt framför Dalkurds målvakt efter en Siriushörna och Moses Ogbu kastar sig fram och trycker in 0-2 till Blåsvart.

 

Dalkurd gör lite ändringar inför andra halvleken samtidigt som Sirius tappar lite av sitt fina spel från första halvleken. Dalkurd reducerade till 1-2 redan i andra halvlekens tredje minut och får energi av målet.

 

Sirius har en dålig period spelmässigt och Dalkurd känns närmare en kvittering till 2-2 än att Sirius skulle utöka ledningen. Sirius håller dock undan och försöker att spela av halvleken utan att bjuda in Dalkurd till något, trots det så får Karim Fegrouch visa klassen under slutminuterna och sträcker ut rejält för att plocka ett avslut.

 

Under de fem tilläggsminuterna satsade Dalkrud allt framåt för att nå en kvittering men med matchens sista spark gjorde Ian Sirelius 1-3 och fastställde slutresultatet samtidigt som blåsvart får lite andrum i bottenstriden mot just Dalkurd som är fortsatt tabelljumbo efter matchen.

 

Lagen möts igen om två veckor men dessförinnan skall Dalkurd och Brommapojkarna mötas den 4 augusti, ytterligare en match som är extremt viktig för båda lagen.

 

Dalkurd - Sirius 1-3 (0-2)

Dalkurds mål: Mohamed Buya Turay.

Sirius mål: Christer Gustafsson, Moses Ogbu, Ian Sirelius.

Publik: 1 238

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.