Skriv ut denna sida
Uppsalas Amanda Östervall i närkamp med AIKs Sarah Storck. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalas Amanda Östervall i närkamp med AIKs Sarah Storck. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung uppsalaförlust mot AIK

2018-05-13 - 22:15

Uppsala Fotboll stod för en mycket bra insats mot AIK i söndagens omgång av Elitettan. Det såg ut att gå mot delad poäng men ett självmål på tilläggstid förstörde dagen för Uppsala.

 

Uppsala Fotboll var mycket nära att få med sig en poäng mot AIK i söndagens möte på Österängen. Ett anfall på övertid och ett olyckligt självmål av Julia Lyckberg i den 91:a minuten förstörde dock poängmöjligheterna.

 

Uppsala var annars det något bättre laget, målvaktsreserven Ronja Andersson börjar bli varm i matchkläderna och stod för en stabil insats, Amanda Östervall som var tillbaka stod för en bra insats på mittfältet och utsågs rättvist till Uppsalas bäste spelare för dagen.

 

I AIK gjorde tidigare Siriusspelaren Sarah Storck säsongsdebut och var utan tvekan AIKs bäste spelare och utmanade och gav en del tjuvnyp till sina tidigare lagkamrater. Det var också Storck som delvis låg bakom segermålet även om det var ett självmål.

 

IK Uppsala Fotboll - AIK 0-1 (0-0)

Publik: 327

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.