Skriv ut denna sida
Örebros Kennedy Igboananike mot Siriusförsvaret i samband med en hörna. (Foto: Sandy Sine) Örebros Kennedy Igboananike mot Siriusförsvaret i samband med en hörna. (Foto: Sandy Sine)

Fjärde raka förlusten för Sirius "vi bjuder bort matchen"

2018-05-07 - 23:21

Sirius förlorade måndagens hemmamöte i Allsvenskan mot Örebro med 2-4, det var en match där Sirius skapade ungefär lika mycket som gästerna men inte lyckades sätta dit den.

 

Sirius har presterat ganska bra spel hittills trots stor skadefrånvaro i truppen, men när man mötte Örebro på måndagskvällen på Studenternas IP lyckades man inte samla den energi som behövdes för att få stopp på gästerna. Redan efter fem minuter av matchen gjorde Örebros Kennedy Igboananike sitt första av två mål för dagen.

 

Målet blir halvlekens enda och Sirius skadeelände fortsätter för i den 22:a minuten tvingades Johan Eiswohld att bryta matchen med en lårskada och bara tolv minuter senare utgick även Sam Lundholm med vad som såg ut som en skada på baksidan av låret precis som Eiswohld.

 

I andra halvleken fjärde minut kvitterade Philip Haglund efter framspelning från Stefano Vecchia men Sirius var generösa med ytorna i sitt straffområde, något som assisterande tränaren Thomas Lagerlöf uttryckte på den efterföljande presskonferensen.

- Jag har aldrig tidigare varit med om att vi har givit bort så många enkla mål under en match, var tränarens sammanfattande inledning om matchen.

 

Örebro har en bra period och gör både 1-2 och 1-3 inom loppet av fem minuter, det hjälpte inte att Ian Sirelius reducerade och gav ny kontakt och energi till laget när han gjorde 2-3 med elva minuter kvar. Tre minuter senare gjorde nämligen Nahir Besara 2-4 för Örebro vilket också blev slutresultatet.

 

- Vi får kontakt, men så bjuder vi bort matchen igen, säger assisterande tränaren Thomas Lagerlöf besviket efter matchen.

 

Sirius som nu har fyra raka förluster ligger på tabellens näst sista plats med bara fyra inspelade poäng efter sju omgångar. Nästa måndag väntar Kalmar på bortaplan och därefter tar man emot Trelleborg hemma på Studenternas IP den 19 maj.

 

Sirius - Örebro 2-4 (0-1)

Sirius mål: Philip Haglund, Ian Sirelius.

Publik: 3 534

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.