Skriv ut denna sida
Uppsalaspelarna steget efter Lidköpings Sarah Michael. (Foto: Sandy Sine) Uppsalaspelarna steget efter Lidköpings Sarah Michael. (Foto: Sandy Sine)

Uppsalas första förlust

2018-04-30 - 04:38

Uppsala fotboll åkte på sin första förlust i serien efter att man förlorat med 1-3 mot nykomlingarna Lidköping på söndagseftermiddagen. Samtliga Lidköpings mål gjordes i den andra halvleken.

 

Nykomlingarna Lidköping med en handfull amerikanska spelare i laguppställningen stod för en stark insats på Österängens IP under söndagseftermiddagen. Gästerna dominerade bollinnehavet och Uppsala kom knappt över halva planen under matchens första 20 minuter.

 

Med tanke på gästernas dominans var det överraskande när Lana Spitler kom loss på vänsterkanten och placeringssköt in ledningsmålet för Uppsala till vänster om målvakten. Uppsala fick lite mer att säga till om men lyckades sällan skapa några riktiga farligheter.

 

Lidköping däremot satte målvaktsreserven Ronja Andersson som matchotränad fick kliva in som etta i Emelie Almesjös skadefrånvaro.

 

I andra halvlekens åttonde minut får Lidköping utdelning då Kayla Braffet kvitterade till 1-1 efter en djupledspassning centralt i banan. Ronja sträckte ut men nådde inte bollen och tvingades kapitulera.

 

På bara två minuter mellan den 78:e och 79:e minuten gör sedan Lidköping både 1-2 och 1-3, Uppsalaförsvaret lyckas inte täppa till gästernas djupledspassningar. Några fler mål föll inte och man får nog säga att Lidköping var det något bättre laget, flera av spelarna i Uppsala kom inte upp i samma nivå som under hemmapremiären mot Böljan för två veckor sedan.

 

Uppsala - Lidköping 1-3 (1-0)

Uppsalas mål: Lana Spitler.

Publik: 178

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.