Skriv ut denna sida
Stefano Vecchia till höger var en av Sirius bästa spelare mot Öster. (Foto: Peter Bohlin) Stefano Vecchia till höger var en av Sirius bästa spelare mot Öster. (Foto: Peter Bohlin)

Oavgjort för blekt Sirius i Svenska Cupen

2018-02-18 - 02:55

Stefano Vecchia var Sirius bästa spelare och räddade på lördagen en poäng genom att kvittera till 1-1 i svenska cupens möte mot Öster på lördagen.

 

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Sirius hade fullt sjå med att ta poäng mot ett optimistiskt Öster som kom till Lötens IP på lördagen med allt att vinna.

 

Sirius på hemmaplan brukar inte vara en lätt uppgift för något lag, men Öster kom till Uppsala för att ta poäng och bjöd Sirius tufft motstånd. Gästerna tog också ledningen med 0-1 i slutminuterna av den första halvleken och så långt gick det knappt att känna igen Sirius.

 

Hemmalaget hade inte många passningar i rad inom laget, man uppträdde stressat och det var tydligt att man inte var sammanspelade trots ett träningsläger nyligen. Nu finns det såklart förklaringar till den dåliga prestationen, skador på flera spelare samt debutanter i startelvan är några.

 

Med knappt 20 minuter kvar av den andra halvleken kom kvitteringen till 1-1, det var Stefano Vecchia som krönte en bra insats med att kvittera. Vecchia var inblandad i det mesta i Sirius, tillsammans med Ian Sirelius var han ett av de positiva inslagen i ett övrigt blekt hemmalag.

 

I den andra matchen i gruppen besegrade Göteborg Varberg med 1-0, nästa omgång spelas den 25 februari då Sirius möter Varberg på bortaplan.

 

Sirius - Öster 1-1 (0-1)

Sirius mål: Stefano Vecchia.

Publik: 900

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.

Allsvenskan: Sirius stod för en stark insats hemma på Studenternas när man spelade oavgjort 1-1 mot Hammarby. Trots en massiv press från gästerna den sista kvarten lyckades man hålla undan.

Allsvenskan: Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.