Skriv ut denna sida
Djurgården gör 1-3 mot Gusk. (Foto: Sandy Sine) Djurgården gör 1-3 mot Gusk. (Foto: Sandy Sine)

Djurgården vann på Studenternas mot Gusk

2017-08-23 - 21:00

Gusk tog emot Djurgården på Studenternas IP under onsdagskvällen och hade 1-1 i halvtid, men en utvisning i andra halvleken och ett tempostarkare Djurgården fällde till slut avgörandet.

 

 Det var Djurgården som stod för det mesta av bollinnehavet och gjorde följdaktigen matchens första mål med viss hjälp av Gusk. Hemmalaget stod dovk för en del fina spelvändningar och lyckades kvittera till 1-1 genom Henrik Englund i den 37:e minuten.

 

Det oavgjorde resultatet stod sig fram till halvtidsvilan, trots att Djurgården dominerade kändes resultatet rättvist med tanke på det jobb som Gusk lade ner i det egna försvaret.

 

I andra halvleken fortsätter Gusk att försvara sig bra och det oavgjorda resultatet stod sig långt in i andra halvleken. I den 63:e minuten drog dock Johannes Bohlin på sig sitt andra gula kort i matchen och utvisades.

 

Med en man mindre på banan blev det en övermäktig uppgift att matcha Djurgården som kunde göra 1-2 i den 75:e minuten. Av bara farten gjorde man ytterligare två mål och vann rättvist med 1-4 inför fina publiksiffran 1 286.

 

Gusk - Djurgården 1-4 (1-1)

Gusk mål: Henrik Englund.

Publik: 1 286

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.