Skriv ut denna sida
Djurgården gör 1-3 mot Gusk. (Foto: Sandy Sine) Djurgården gör 1-3 mot Gusk. (Foto: Sandy Sine)

Djurgården vann på Studenternas mot Gusk

2017-08-23 - 21:00

Gusk tog emot Djurgården på Studenternas IP under onsdagskvällen och hade 1-1 i halvtid, men en utvisning i andra halvleken och ett tempostarkare Djurgården fällde till slut avgörandet.

 

 Det var Djurgården som stod för det mesta av bollinnehavet och gjorde följdaktigen matchens första mål med viss hjälp av Gusk. Hemmalaget stod dovk för en del fina spelvändningar och lyckades kvittera till 1-1 genom Henrik Englund i den 37:e minuten.

 

Det oavgjorde resultatet stod sig fram till halvtidsvilan, trots att Djurgården dominerade kändes resultatet rättvist med tanke på det jobb som Gusk lade ner i det egna försvaret.

 

I andra halvleken fortsätter Gusk att försvara sig bra och det oavgjorda resultatet stod sig långt in i andra halvleken. I den 63:e minuten drog dock Johannes Bohlin på sig sitt andra gula kort i matchen och utvisades.

 

Med en man mindre på banan blev det en övermäktig uppgift att matcha Djurgården som kunde göra 1-2 i den 75:e minuten. Av bara farten gjorde man ytterligare två mål och vann rättvist med 1-4 inför fina publiksiffran 1 286.

 

Gusk - Djurgården 1-4 (1-1)

Gusk mål: Henrik Englund.

Publik: 1 286

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.

Allsvenskan: Sirius stod för en stark insats hemma på Studenternas när man spelade oavgjort 1-1 mot Hammarby. Trots en massiv press från gästerna den sista kvarten lyckades man hålla undan.

Allsvenskan: Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.