Skriv ut denna sida
Rårsgar Majid blev matchvinnare för Uppsala Kurd i seriefinalen mot GoIF Kåre. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Rårsgar Majid blev matchvinnare för Uppsala Kurd i seriefinalen mot GoIF Kåre. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Uppsala Kurd vinnare i seriefinalen

2017-08-13 - 22:09

Uppsala Kurd vann lördagens seriefinal mot GoIF Kåre med matchens enda mål. Uppsala Kurd går därmed upp på samma poäng men är kvar på andra plats med sämre målskillnad.

 

Uppsala Kurd vann lördagens seriefinal i herrarnas division fyra mot GoIF Kåre, matchens enda mål gjordes i den elfte minuten av Rårsgar Majid. Noterbart i övrigt från matchen är att GoIF Kåre fick spela nästan hela den andra halvleken med en man mer sedan Marcus Köks dragit på sig sin andra varning i matchen i den 47:e minuten och därmed fått rött kort.

 

GoIF Kåre ligger kvar på första plats i tabellen med 24 poäng och en plusmålskillnad på 15 mål, Uppsala Kurd har samma poäng men endast nio plusmål.

 

Övriga resultat i den trettonde omgången:

Sunnersta förlorade med 1-2 mot Fanna, Sunnerstas mål gjordes av Imanuel Getahun Belew. Sunnersta ligger näst sist och på nedflyttningsplats i tabellen med åtta poäng, en poäng sämre än VP som dock har en match mindre spelad.

 

VP Uppsala förlorade i en målrik tillställning bort mot Arlanda med 6-3, enligt fotbollens rapporteringssystem gjordes 5-2 och 6-2 i den 64:e minuten av Karim Jaol Yaghlaji. Uppsalanyheter har försökt få resultatet bekräftat men utan att lyckas. VPs mål gjordes av Alexander Reinius (1-1) och Tobias Olsson (1-2 och 6-3).

 

Procyon besegrade Tärnsjö på söndagen, också det i en målrik match som slutade 5-4 efter oavgjort 2-2 i halvtid. Lagen följdes åt fram till den 78:e minuten då Rhon Khan kvitterade Tärnsjös ledning till 4-4. I den 90:e minuten blev Melvin Ghookas Massih stor matchvinnare genom att göra 5-4. Noterbart från matchen var att samtliga nio mål gjordes av olika målskyttar.

 

Bälinge förlorade söndagens hemmamöte mot Rimbo med 0-2, målskyttar och halvtidsresultat är tyvärr inte presenterat i fotbollens rapporteringssystem sent på söndagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.