Skriv ut denna sida
Kyria Kambusi gjorde Gusks enda mål. (Foto: Sandy Sine) Kyria Kambusi gjorde Gusks enda mål. (Foto: Sandy Sine)

Gute klassen bättre än Gusk på Gamlis IP

2017-07-22 - 18:01

När Gusk mötte Gute på bortaplan för drygt tre månader sedan delade lagen på poängen efter oavgjort 0-0. I dag när lagen möttes igen var det aldrig något snack om vart segern skulle hamna,Gute var klasser bättre än Gusk och vann rättvist med 1-3 på Gamlis IP.

 

Gusk hade inte mycket att sätta emot ett effektivt och välorganiserat Gute som avgjorde matchen i den fjortonde omgången av herrtvåan redan under den första halvleken.

 

Gästerna tog ledningen efter tio minuters spel genom Marcus Nobell som även kunde utöka till 0-2 i den 26:e minuten och så långt skapade Gusk inte mycket utan körde fast i det kompakta Guteförsvaret.

 

Endast två minuter efter tvåan kom gästernas tredje mål, det var Markus Kettler som frispelades i en löpning på vänsterkanten. Målvakten Daniel Edlund rusar ut för att försöka stoppa Kettler som dock är snabbare och kan rulla in bollen i öppet mål.

 

Resultatet stod sig resten av halvleken och Gusk noterades egentligen endast för en målchans, ett skott från vänsterkanten som tog i stolpens utsida.

 

Tidigt i andra halvleken tilldöms gästerna en straff som dock målvakten Edlund gick rätt på och räddade, ett viktigt moment då Gusk bara minuterna senare reducerade till 1-3, det är efter ett snyggt inlägg från högerkanten av Ahmed Kanjou (?) som Kyria Kambusa skarvar in otagbart för Mikael Rynell i mål.

 

Målet gav Gusk mer energi och samtidigt tappar Gute lite av sitt fina spel från den första halvleken och hittar aldrig riktigt tillbaka till det. Gusk tar över mer och mer av spelet men har fortfarande svårt att komma till riktigt bra målchanser.

 

Tiden rinner ut för Gusk som inte lyckas få med sig några poäng från matchen, Gute vinner rättvist efter en mycket bra insats framförallt i den första halvleken. Gusk såg bleka ut i den första halvleken men spelade upp sig rejält under den andra. I Gute var Markus Nobell ett ständigt orosmoment för Guskförsvaret, i hemmalaget var det ingen som direkt utmärkte sig även om Ahmed Kanjou jobbade och slet på sin kant.

 

Gusk - Gute 1-3 (0-3)

Gusk mål: Kyria Kambusi

Publik: Cirka 100

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.