Skriv ut denna sida
Målvakten Joshua Wicks i grönt fick 21 skott emot sig under matchen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Målvakten Joshua Wicks i grönt fick 21 skott emot sig under matchen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Haglund Siriushjälte - igen

2017-07-15 - 22:51

Med en nick i den 90:e minuten till 3-3 räddade Philip Haglund en poäng till Sirius i det allsvenska toppmötet mot Malmö FF.

 

Han gjorde segermålet 2-1 på övertid mot GIF Sundsvall, han gjorde segermålet 2-1 på övertid mot Halmstad och i dag slog han till igen. Philip Haglund nickade in kvitteringen 3-3 i den 90:e minuten mot serieledarna Malmö FF¨och räddade en poäng till ett uträknat Sirius sedan Kingsley Sarfo skjutit in 3-1 i den 69:e minuten för hemmafavoriterna.

 

Malmös Jo Inge Berget gjorde både 1-0 och 2-0 och matchen dominerades av Malmö, i den andra halvlekens 66:e minut kan dock Jesper Arvidsson reducera till 2-1 efter en frispark. Tre minuter senare plockar Kingsley Sarfo upp ett inspel från förlängda mållinjen och debuten i Malmö för den tidigare Siriusspelaren såg ut att bli en succé.

 

Sirius har dock visat tidigare under säsongen att man är ett lag som aldrig går att räkna ut och Stefano Vecchia reducerade till 3-2 med åtta minuter kvar av ordinarie tid. I den sista minuten dök han upp igen, för tredje gången på kort tid i matchens slutsekunder. Philip Haglund nickade in kvitteringen 3-3 efter en hörna slagen av Elias Andersson i den 90:e minuten.

 

Sirius visar stor lagmoral och har marginalerna med sig precis som man haft hela säsongen. Malmö som dominerade tillställningen och bland annat vann avsluten på mål med 21-8 fick nöja sig med en poäng i toppmötet. Sirius visar samtidigt att man aldrig kan räkna ut "blåsvat" oavsett hur kort tid det är kvar på en match.

 

Sirius ligger kvar på tabellens tredje plats med 26 poäng, en poäng före AIK och två poäng före Djurgården som båda har en match mindre spelade.

 

Malmö FF - Sirius 3-3 (2-0)

Sirius mål: Jesper Arvidsson, Stefano Vecchia, Philip Haglund.

Publik: 15.501

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.

Allsvenskan: Det var en avskedsföreställning för både Moses Ogbu och Oscar Pehrsson men också en avskedsföreställning på det "gamla" Studenternas IP när Sirius och Kalmar delade på poängen.

Allsvenskan: Sirius tog en viktig poäng genom att spela 1-1 mot SM-guldjagande Norrköping hemma på Studenternas IP under lördagen.

Allsvenskan: Sirius stod för en stark insats hemma på Studenternas när man spelade oavgjort 1-1 mot Hammarby. Trots en massiv press från gästerna den sista kvarten lyckades man hålla undan.

Allsvenskan: Dalkurd bröt både sin egen förlustsvit på fyra matcher och Sirius segersvit på lika många matcher när man vann fredagens derby på Studenternas IP med 2-3.