Skriv ut denna sida
Gusk Tyra Kajgård blev tvåmålsskytt mot Täby. (Foto: Tobbe Bengtsson) Gusk Tyra Kajgård blev tvåmålsskytt mot Täby. (Foto: Tobbe Bengtsson)

Kajgård tvåmålsskytt i segermatchen mot Täby

2017-07-02 - 06:38

Gusk är fortsatt med i kampen om seriesegern i den Norra Svealandsettan efter att man besegrat Täby hemma på Gamlis IP under lördagen med 4-2.

 

Det satt långt inne men slutskedet av matchen mellan Gusk och Täby blev rena målkalaset, Gusk vann hemmamatchen på Gamlis IP med 4-2 efter att ha haft 1-1 på resultattavlan med tio minuter kvar.

 

Gusk tappade ledningen från 1-0 till 1-1 i slutet av första halvleken, Hanna Sjöström var den som gav Gusk ledningen. I andra halvleken gav Tyra Kajgård Gusk ledningen med 2-1 med tio minuter kvar av ordinarie matchtid, när sedan Maja Andersson gjorde 3-1 på straff trodde nog de flesta att det var klart.

 

Täby kunde dock reducera till 3-2 och skapa lite nerv i matchen tills dess att Tyra Kajgård gjorde sitt andra mål i matchen och fatställde resultatet till 4-2 på tilläggstid. Gusk ligger på andra plats i tabellen med 34 poäng, samma poäng som ettan Ljusdal som dock har en match mindre spelad.

 

Nu går Gusk till sommaruppehåll och startar upp höstsäsongen den 5 augusti med bortamatch mot Bele Barkarby.

 

Gusk - Täby 4-2 (1-1)

Gusk mål: Tyra Kajgård 2, Hanna Sjöström, Maja Andersson (straff)

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.