Skriv ut denna sida
Elva Fridjonsdottir (9) gjorde två mål i segermatchen mot Bele Barkarby. (Foto: Tobbe Bengtsson, arkivbild) Elva Fridjonsdottir (9) gjorde två mål i segermatchen mot Bele Barkarby. (Foto: Tobbe Bengtsson, arkivbild)

Tredje raka för obesegrat Gusk

2017-04-29 - 17:08

Gusk damlag besegrade tabelljumbon Bele Barkarby på lördagen med 4-0. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och har full pott nio poäng efter tre omgångar.

 

Gusk fortsätter att plocka trepoängare i damettan, på lördagen besegrades Bele Barkarby med 4-0. Det var Tyra Kajgård som öppnade målskyttet när hon slet sig loss och placerade in 1-0, den första halvlekens enda mål.

 

I andra halvleken fick man bättre utdelning och Elva Fridjonsdottir utökade till både 2-0 på hörna och 3-0 på ett skott utifrån. Lina Nordin fastställde sedan slutresultatet till 4-0 från nära håll.

 

Gusk ligger tvåa i tabellen med samma poäng, som ettan Bollstanäs (nio), men med något sämre målskillnad. Gusk har gjort åtta mål på de tre inledande matcherna och är det enda laget i serien som fortfarande inte släppt in något.

 

Gusk - Bele Barkarby 4-0 (1-0)

Gusk mål: Elva Fridjonsdottir 2, Tyra Kajgård, Lina Nordin.

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.