Skriv ut denna sida
Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius match mot Kalmar flyttas till Gävle

2017-04-21 - 03:32

På uppdrag av Uppsala kommun har Svenska Fotbollsförbundet under torsdagen gjort en besiktning av gräsplanen på Studenternas idrottsplats. Gräset uppfyller inte kraven på matchspel. Därmed står det klart att IK Sirius inte kommer att kunna spela sin nästa hemmamatch den 24 april på Studenternas.

 

– Vi beklagar att gräset inte har hunnit bli tillräckligt bra och att matchen måste flyttas. Vi kommer nu inleda en dialog med Sirius om vad kommunen kan hjälpa till med i den uppkomna situationen, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrottsförvaltningen på Uppsala kommun.

 

Uppsala kommun har infört spel- och träningsförbud på planen sedan matchen den 9 april och gräsplanen har legat under växt- eller täckduk. Men vädret har inte varit tillräckligt bra för att planen har hunnit bli i spelbart skick.

 

Inför IK Sirius hemmamatch mot Kalmar FF den 24 april besiktigades idag (torsdag) gräsplanen av experter från Svenska Fotbollsförbundet. Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté har under eftermiddagen haft möte. På mötet beslutades att flytta matchen IK Sirius – Kalmar FF den 24 april till IK Sirius reservarena Gavlevallen i Gävle.

 

– Det är naturligtvis en utmaning att få naturgräs i spelbart skick när säsongen börjar så tidigt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädrets makter med oss i år. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att förbättra gräset på Studenternas till kommande hemmamatcher, säger Josefine Åhrman.

 

Text: Pressmeddelande Uppsala Kommun

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Herrtvåan: Gusk hade inför lördagens match hemma på Gamlis IP endast gjort fem mål på de första åtta omgångarna. Vid lördagens seger mot Valbo gjorde man fyra mål framåt och höll även nollan.

Elitettan: Efter fem raka matcher utan seger är Uppsala Fotboll åter vinnare, torsdagens bortamatch mot Västerås gav tre tunga poäng efter seger med 2-0 för uppsalalaget.

Herrtrean: Förra helgen var Vaksalas fotbollsherrar mycket nära att ta med sig poäng från bortamötet i Heby men föll med 3-1. I lördagens hemmamöte mot Vallentuna kom till slut säsongens första seger.

Herrtvåan: Gusk var på väg mot poäng i mötet mot Skiljebo efter mål av Mikael Mellberg i den första halvleken. Gästern kunde dock vända på matchen i den andra halvleken och ta med sig alla tre poängen.

Elitettan: Uppsala Fotboll stod för en mycket bra insats mot AIK i söndagens omgång av Elitettan. Det såg ut att gå mot delad poäng men ett självmål på tilläggstid förstörde dagen för Uppsala.

Herrtrean: Vaksala var nära att ta med sig poäng borta mot mittenlaget Heby men föll med 3-1 efter tre frisparksmål. Tabelljumbon får därmed fortsätta att vänta på säsongens första seger.

Allsvenskan: Sirius förlorade måndagens hemmamöte i Allsvenskan mot Örebro med 2-4, det var en match där Sirius skapade ungefär lika mycket som gästerna men inte lyckades sätta dit den.

Allsvenskan: Sirius stod för sin säsongsbästa halvlek när man vände underläge 0-1 i den första halvleken, AIK som har tillgång till en "friskare" trupp drog dock det längsta strået och vann till slut med 2-3 efter två mål av inhopparen Stefanelli.

Elitettan: Uppsala fotboll åkte på sin första förlust i serien efter att man förlorat med 1-3 mot nykomlingarna Lidköping på söndagseftermiddagen. Samtliga Lidköpings mål gjordes i den andra halvleken.

Herrtvåan: Gusk vann sin andra trepoängare för säsongen när man tog emot Norrtälje hemma på Lötens IP i den fjärde omgången av herrtvåan. Matchens enda mål gjordes av Mikael Mellberg på straff i andra halvleken.