Skriv ut denna sida
Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius match mot Kalmar flyttas till Gävle

2017-04-21 - 03:32

På uppdrag av Uppsala kommun har Svenska Fotbollsförbundet under torsdagen gjort en besiktning av gräsplanen på Studenternas idrottsplats. Gräset uppfyller inte kraven på matchspel. Därmed står det klart att IK Sirius inte kommer att kunna spela sin nästa hemmamatch den 24 april på Studenternas.

 

– Vi beklagar att gräset inte har hunnit bli tillräckligt bra och att matchen måste flyttas. Vi kommer nu inleda en dialog med Sirius om vad kommunen kan hjälpa till med i den uppkomna situationen, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrottsförvaltningen på Uppsala kommun.

 

Uppsala kommun har infört spel- och träningsförbud på planen sedan matchen den 9 april och gräsplanen har legat under växt- eller täckduk. Men vädret har inte varit tillräckligt bra för att planen har hunnit bli i spelbart skick.

 

Inför IK Sirius hemmamatch mot Kalmar FF den 24 april besiktigades idag (torsdag) gräsplanen av experter från Svenska Fotbollsförbundet. Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté har under eftermiddagen haft möte. På mötet beslutades att flytta matchen IK Sirius – Kalmar FF den 24 april till IK Sirius reservarena Gavlevallen i Gävle.

 

– Det är naturligtvis en utmaning att få naturgräs i spelbart skick när säsongen börjar så tidigt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädrets makter med oss i år. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att förbättra gräset på Studenternas till kommande hemmamatcher, säger Josefine Åhrman.

 

Text: Pressmeddelande Uppsala Kommun

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det blev mållöst i hemmapremiären när Sirius tog emot Häcken på Studenternas IP på onsdagkvällen. Matchen var chansfattig och en av de stora snackisarna efteråt var målvaktstränarens inhopp i Siriusmålet.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll fick bästa möjliga start på årets elitetta med storseger mot Böljan med 5-0. Det var lagkaptenen Moa Mattsson som visade vägen med tre mål och segern var aldrig hotad på något sätt då Uppsala var överlägset.

Träning: Uppsala Fotboll hade på lördagen hemmapremiär när man mötte allsvenska Hammabry på ett kylslaget och snöigt Lötens IP och förlorade med 0-2.

Sv Cupen: Stefano Vecchia var Sirius bästa spelare och räddade på lördagen en poäng genom att kvittera till 1-1 i svenska cupens möte mot Öster på lördagen.

Träning: Sirius fotbollsherrar gjorde säsongspremiär hemma på Lötens IP under lördagen mot GIF Sundsvall. Matchen spelades i ett par minusgrader och det var även ett kylslaget Sirius vi fick se.

Den tidigare Siriusstjärnan Kingsley Sarfo har anhållits misstänkt bland annat för våldtäkt mot barn. Det var i torsdags som den nuvarande MFF-spelaren anhölls för att vid flera tillfällen haft sex med en flicka under 15 år.

Allsvenskan: Efter att ha inlett det allsvenska seriespelet strålande har Sirius nu sju raka förluster. På fredagen föll man återigen, den här gången mot IFK Göteborg som vann med 4-0 på hemmaplan.

Allsvenskan: Sirius åkte på onsdagen på sin femte raka förlust i Allsvenskan, bottenlaget Jönköping Södra vann med 3-1 sedan man haft ledningen med 3-0 till fem minuter före matchens slut.

Damettan: Gusk fotbollsdamer hade inför mötet mot mittenlaget Gustafs fortfarande en liten chans att vinna damettan, men det oavgjorda resultatet innebär nog att de chanserna nu är borta.

Svenska Cupen: Gusk tog emot Djurgården på Studenternas IP under onsdagskvällen och hade 1-1 i halvtid, men en utvisning i andra halvleken och ett tempostarkare Djurgården fällde till slut avgörandet.