Skriv ut denna sida
Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Gräset på Studenternas håller inte för allsvenskt spel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius match mot Kalmar flyttas till Gävle

2017-04-21 - 03:32

På uppdrag av Uppsala kommun har Svenska Fotbollsförbundet under torsdagen gjort en besiktning av gräsplanen på Studenternas idrottsplats. Gräset uppfyller inte kraven på matchspel. Därmed står det klart att IK Sirius inte kommer att kunna spela sin nästa hemmamatch den 24 april på Studenternas.

 

– Vi beklagar att gräset inte har hunnit bli tillräckligt bra och att matchen måste flyttas. Vi kommer nu inleda en dialog med Sirius om vad kommunen kan hjälpa till med i den uppkomna situationen, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrottsförvaltningen på Uppsala kommun.

 

Uppsala kommun har infört spel- och träningsförbud på planen sedan matchen den 9 april och gräsplanen har legat under växt- eller täckduk. Men vädret har inte varit tillräckligt bra för att planen har hunnit bli i spelbart skick.

 

Inför IK Sirius hemmamatch mot Kalmar FF den 24 april besiktigades idag (torsdag) gräsplanen av experter från Svenska Fotbollsförbundet. Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté har under eftermiddagen haft möte. På mötet beslutades att flytta matchen IK Sirius – Kalmar FF den 24 april till IK Sirius reservarena Gavlevallen i Gävle.

 

– Det är naturligtvis en utmaning att få naturgräs i spelbart skick när säsongen börjar så tidigt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädrets makter med oss i år. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att förbättra gräset på Studenternas till kommande hemmamatcher, säger Josefine Åhrman.

 

Text: Pressmeddelande Uppsala Kommun

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius fotbollsherrar gjorde säsongspremiär hemma på Lötens IP under lördagen mot GIF Sundsvall. Matchen spelades i ett par minusgrader och det var även ett kylslaget Sirius vi fick se.

Den tidigare Siriusstjärnan Kingsley Sarfo har anhållits misstänkt bland annat för våldtäkt mot barn. Det var i torsdags som den nuvarande MFF-spelaren anhölls för att vid flera tillfällen haft sex med en flicka under 15 år.

Allsvenskan: Efter att ha inlett det allsvenska seriespelet strålande har Sirius nu sju raka förluster. På fredagen föll man återigen, den här gången mot IFK Göteborg som vann med 4-0 på hemmaplan.

Allsvenskan: Sirius åkte på onsdagen på sin femte raka förlust i Allsvenskan, bottenlaget Jönköping Södra vann med 3-1 sedan man haft ledningen med 3-0 till fem minuter före matchens slut.

Damettan: Gusk fotbollsdamer hade inför mötet mot mittenlaget Gustafs fortfarande en liten chans att vinna damettan, men det oavgjorda resultatet innebär nog att de chanserna nu är borta.

Svenska Cupen: Gusk tog emot Djurgården på Studenternas IP under onsdagskvällen och hade 1-1 i halvtid, men en utvisning i andra halvleken och ett tempostarkare Djurgården fällde till slut avgörandet.

Svenska Cupen: Ett sent mål i cupederbyt mellan Gusk från division ett och IK Uppsala Fotboll från Elitettan gav storasyster Uppsala avancemang till den tredje omgången av svenska Cupen.

Herrfyran: Uppsala Kurd vann lördagens seriefinal mot GoIF Kåre med matchens enda mål. Uppsala Kurd går därmed upp på samma poäng men är kvar på andra plats med sämre målskillnad.

Elitettan: Det såg tung ut för Uppsala när man missade en straff vid ledningen 1-0 och minuterna senare åkte på ett baklängesmål samt hamnat i underläge 1-2 precis före halvtidsvilan. Men en stark lagmoral och ett nyförvärv som jobbade fram en perfekt passning till det avgörande målet till 3-2 gav tre tunga poäng till Uppsala.

Uppsala Kurd är ny tabelltvåa endast tre poäng efter ettan GoIF Kåre efter seger mot Tärnsjö på söndagen.