Skriv ut denna sida
Kommunen stänger Studenternas IP på grund av problem med gräsplanen. Bilden från söndagens match mellan Sirius och Göteborg. (Foto: Peter Bohlin) Kommunen stänger Studenternas IP på grund av problem med gräsplanen. Bilden från söndagens match mellan Sirius och Göteborg. (Foto: Peter Bohlin)

Kommunen stänger Studenternas IP - Uppsala 86ers och Sirius drabbas

2017-04-11 - 03:47

Uppsala 86ers skulle ha spelat hemmapremiär på fredag i den Amerikanska fotbollens Superserie mot Carlstad Crusader. Nu tvingas klubben att flytta till Österängen på grund av att gräset inte håller på Studenternas.

 

Uppsala 86ers tvingas flytta fredagens premiär i Superserien mot Carlstad till reservarenan Österängen. På måndagen fick klubben beskedet från Uppsala Kommuns Stadsbyggnadsförvaltning som konstaterar att gräset inte håller för varken träning eller matchspel.

 

86ers nästa hemmamatch spelas den 27 maj då bör gräset ha etablerat sig skriver klubben på sin hemsida.

 

För Sirius fotboll kan stängningen av Studenternas tvinga klubben till Gävle och Gavlevallen där man har sin "reservarena" - Sirius nästa hemmamatch är mot Kalmar den 24 april, om inte gräset håller för spel kommer man alltså tvingas att spela den matchen i Gävle.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.